DONIO ODLUKU / Vijest koja se čekala: Veliki Hajdukov talent odlučio za koga će igrati, Hrvatsku ili Kanadu

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Već se nalazi na popisu izbornika

30.5.2023.
14:52
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

19-godišnji desni bočni Hajduka, Niko Kristian Sigur, odabrao je predstavljati Hrvatsku te se nalazi na preliminarnom popisu izbornika Dragana Skočića za U-21 Europsko prvenstvo, objavio je HNS.

Image
KRAJ POSUDBE /

Portugalac je treći najskuplji transfer svih vremena, a sada ga je odbacio i novi trener Chelseaja

Image
KRAJ POSUDBE /

Portugalac je treći najskuplji transfer svih vremena, a sada ga je odbacio i novi trener Chelseaja

Sigur je rođen u Kanadi gdje je odrastao i igrao nogomet do početka 2022. godine, kada je preselio u NK Radomlje, partnerski klub Hajduka, a potom je preselio u akademiju splitskog kluba te ovog proljeća zaigrao za prvu momčad na poziciji desnog beka, a dobro se snalazi i na poziciji defenzivnog veznog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog dvojnog državljanstva, Sigur ima mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu, a nakon razgovora s tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije, Stipom Pletikosom, Sigur je s obitelji donio odluku kako će predstavljati Hrvatsku.

"Hrvatska je domovina moje obitelji i zato želim u budućnosti nositi taj prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na iskazanoj želji da nastupam za Hrvatsku, Hajduku na prilici da se nogometno razvijam u Hrvatskoj te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske koja je istinska svjetska nogometna velesila", poručio je Sigur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nas jako raduje ovakva odluka Nike Sigura i njegove obitelji te mu želimo dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu, igra vrlo disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom. Kroz ugodan razgovor s Nikom i njegovom obitelji uvjerio sam da se radi o odgovornom, zrelom i ambicioznom mladiću koji je odlučan u namjeri postati vrhunski nogometaš te s velikom željom pristupa igranju za hrvatsku reprezentaciju. Na njemu je da daljnjim predanim radom napreduje i ostvari svoj puni potencijal", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo