OKRŠJ NJEGOVIH BIVŠIH KLUBOVA / Niko Kranjčar uoči derbija: 'Hajduk se ne smije zadovoljavati drugim mjestom, a Dinamo je definitivno najbolji u prvenstvu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Niko Kranjčar je tijekom igračke karijere bio član i Dinama i Hajduka

20.10.2022.
19:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski nogometaš, a sada član stožera U-19 reprezentacije, Niko Kranjčar u razgovoru za Hrvatski radio progovorio je o dvoboju svojih bivših klubova, velikom derbiju Dinama i Hajduka, koji je na rasporedu ovoga petka (18 sati) na Poljudu u Splitu.

Image
NEKOLIKO JE PROBLEMA /

Prošle sezone tražila se karta više, a ove se prodala tek trećina: Što stoji iza slabog odaziva BBB-a za derbi u Splitu?

Image
NEKOLIKO JE PROBLEMA /

Prošle sezone tražila se karta više, a ove se prodala tek trećina: Što stoji iza slabog odaziva BBB-a za derbi u Splitu?

Hrvatski prvak Dinamo u ovaj derbi ulazi kao prvoplasirana momčad HNL-a s 34 boda, dok je Hajduk drugi s osam bodova manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se s Dinamovom pobjedom Hajduk jako teško može vratiti u igru, tj. u borbu za naslov prvaka. Ako Dinamo pobjegne na dvoznamenkastu prednost, mislim da će biti nedostižan. I ovako je favorit jer mislim da je sa svojim igračkim kadrom i iskustvom i dalje predobar i glavni favorit ovog prvenstva. Na Hajduku je veliki pritisak, oni ovu utakmicu moraju dobiti. Mislim da se Hajduk po sastavu i igračima s kojima su se pojačali ne mogu se zadovoljavati s drugim mjestom i da su u sredini jeseni tako daleko od prvog mjesta. Derbiji su uvijek neizvjesni, ali kao nogometni navijač, jedino se nadam se da će taj uteg rezultata neće sputavati igrače da pokažu svoj talent te da ćemo uživati u pravoj utakmici. Previše derbija je u zadnje vrijeme bilo kruto i negledljivo, nadam se da ovaj neće biti takav", rekao je Niko na početku pa potom progovorio o Dinamu:

"Na startu prvenstva je fenomenalan. S igračkim kadrom koji ima i širinom koju ima, Dinamo je definitivno najbolja momčad u hrvatskom prvenstvu. Uopće ne sumnjam da će opet obraniti naslov prvaka. Što se tiče Lige prvaka, mi smo malo razmaženi jer smo naviknuti zadnjih godina i da se prezimi u Europi. Mislio sam i ja da se s Milanom moglo bolje i sa Salzburgom, ali realnost je da je Dinamo kompetentan u jednoj grupi Lige prvaka i da će do zadnjeg kola biti u igri za prezimljavanje u Europi, skinuli su skalp Chelseaju doma, a kao netko tko je odrastao uz Dinamo, mislim da je napravljen jedan veliki put od tada do danas. Dinamo ima puno iskustva igranja velikih utakmica, a mi kao navijači imamo pravo sanjati i nešto više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na kraju se niko osvrnuo na nadolazeće Sjetsko prvenstvo u Kataru i istaknuo da su Vatreni sposobni napraviti veliki rezultat.

"Ova generacija nosi svoju težinu i rezultatsku i igračku, ne sumnjam u njih, vjerujem da mogu ponoviti i nadmašiti rezultat iz Rusije, ako se stvari poklope. Siguran da će dečki doći u pravom stanju. Veliki sam optimist, nema euforije, ali Hrvatska može igrati s bilo kome u Europi i svijetu", zaključio je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo