Tužna nogometna priča: Bio je poput zvijezde, a sad nema ni kune

Nogometni sindikat pod vodstvom Darija Šimića i Marija Jurića organizirao je kamp za igrače bez ugovora koji su bez angažmana.

19.6.2013.
11:10
VOYO logo

Nezaposleni bi čak bili i solidan klub u Ligi 10, a to su i pokazali pobjedom (1:0) u prijateljskoj utakmici protiv novog prvoligaša Hrvatskog dragovoljca.

"Voljeli bismo privući pozornost jer teško je pronaći klub ako se nigdje ne možete pokazati. Imam 23 godine, želim raditi ono što volim, ali od nogometa nisam uspio zaraditi. Šest mjeseci bio sam kod kuće, a kad sam čuo za inicijativu, odmah sam se pridružio", otkrio je Šime Maruna (23), desni bek koji je igrao za Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusniji od njega je Tomislav Labudović (27), branič iz Zagreba, koji je ispričao svoju tužnu priču:

"U Kranjčevićevu sam došao s 15 godina, a u posljednje četiri godine igrao sam za Šibenik, Croatiju Sesvete, Inter, Slaven Belupo te godinu dana u Indoneziji. I danas sam bez ugovora. I novca koji su mi dužni", rekao je Labudović i osvrnuo se na epizodu u Aziji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na papiru je novac tamo bio dobar, ali ostali su mi dužni i sad smo na sudu. Inače, to je drugi svijet, još postoje plemena, a bio sam i na području koje je pogodio tsunami. Ludi su za nogometom, dolaze čak gledati i treninge, slikaju se s igračima, a kako sam igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske s Modrićem i Ćorlukom, za njih sam bio zvijezda."

O kampu i budućnosti je izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Mariju Juriću i Dariju Šimiću, treniramo kao da smo u klubu, svaki dan trening ili dva, baš imamo prave pripreme. Čekamo 31. kolovoza i kraj prijelaznog roka nadajući se da će se nešto otvoriti, zovu nas, ali zasad ništa konkretno."

Zanimljivo, inicijativu su prepoznali i u HNS–u, te pomogli sindikalistima. Savez je osigurao igralište Radnika te pokrio dio troškova. Odličan potez, no želimo im što manje igrača u kampu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo