NAVIJAČI U DELIRIJU / Newcastle je i službeno najbogatiji klub na svijetu, novi vlasnik ima 50 puta više love od predsjednika PSG-a

Image
Foto: Profimedia

Bin Salmanovim preuzimanjem kluba, Newcastle je postao uvjerljivo najbogatiji klub na svijetu

7.10.2021.
18:58
Profimedia
VOYO logo

Engleski nogometni klub Newcastle je prodan Mohammadu Bin Salmanu, saudijskom princu teškom nestvarnih 320 milijardi funti, to jest 376 milijardi eura i osmom najbogatijem čovjeku na svijetu, objavljeno je na službenim stranicama Premier lige. Odmah po objavi počelo je slavlje navijača na ulicama grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bin Salman, koji je inače poznat široj javnosti kao jedan od ljudi koji je navodno odobrio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija, već je bio na korak od ulaska u Newcastle, ali je Premiership tad zaustavio preuzimanje zbog nesređene situacije s TV pravima u toj zemlji. Saudijska Arabija branila je beIN mreži da emitira u toj zemlji i paralelno s time nije poduzimala baš ništa kako bi zaustavila piratske prijenose utakmice engleske lige, koji su u toj zemlji bili sasvim normalna stvar.

Image
VATRENI BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Na koga se naljutio Dejan Lovren? Uputio misterioznu poruku kojom je izazvao brojne reakcije

Image
VATRENI BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Na koga se naljutio Dejan Lovren? Uputio misterioznu poruku kojom je izazvao brojne reakcije

Dosad je blokiran

Premiership je dosad blokirao ulazak Bin Salmana u Newcastle sve dok se ta situacija ne sredi, a sada kada se "sredila" saudijski princ može konačno obaviti posao do kraja. Sad već bivši vlasnik kultnog engleskog kluba Mike Ashley tražio je 300 milijuna funti za 80 posto vlasništva kluba prije otprilike godinu dana, a onda su se Saudijci naglo povukli iz posla, ali očito je da se samo čekao rasplet situacije s TV pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bin Salmanovim preuzimanjem kluba, Newcastle je postao uvjerljivo najbogatiji klub na svijetu. Usporedbe radi, vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour, težak je 23 milijarde eura, dok predsjednik PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, ima tek 6.5 milijardi funti. Newcastle bi, dakle, imao dovoljno novca za dovođenje bilo kojeg igrača na svijetu, imao bi dovoljno sredstava da složi "dream team", da dovede najbolje trenere, pa čak i da namiri sve potencijalne kazne FFP-a, kojih bi svakako moglo biti ako će princ previše trošiti.

Fair-playa na engleskom tržištu, pa i u nogometu općenito ima sve manje, a dolaskom prebogatog princa u nogometni svijet, moglo bi nestati i to malo poštene igre što je preostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo