TKO BI TO REKAO / Nestvaran podatak: Povijesna HNL momčad kola! Ovo se nikad prije nije dogodilo

Image
Foto: Pixsell.hr

Treba napomenuti kako je svih pet utakmica odigrano po dosta teškim vremenskim uvjetima

6.2.2023.
13:21
Pixsell.hr
VOYO logo

Završeno je i jubilarno 20. kolo HNL-a pa je vrijeme da pogledamo najbolju momčad i pojedinca ovog kola. Treba napomenuti kako je svih pet utakmica odigrano po dosta teškim vremenskim uvjetima.

Image
PORAZ U JADRANSKOM DERBIJU /

Navijači Hajduka u depresiji: 'Samo nam je ime ostalo, a vjetar je puhao iz Međugorja'

Image
PORAZ U JADRANSKOM DERBIJU /

Navijači Hajduka u depresiji: 'Samo nam je ime ostalo, a vjetar je puhao iz Međugorja'

Snažan vjetar bio je protiv nogometa protekli tjedan, no unatoč tome imali smo priliku pogledati par iznenađenja kao i Jadranski derbi. Kolo su otvorili Istra i Varaždin (2-1), a Puležani su ostvarili iznimno bitnu pobjedu u borbi za Europu. Osijek je stigao Lokomotivi u goste i drugi put zaredom se poskliznuo u Zagrebu (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak Dinamo gostovao je u Koprivnici (1-1), a Zekićev Slaven Belupo iščupao je vrijedan bod iako je bio bliže punom plijenu. Potom nas je čekala utakmica rezervirana za derbi začelja. Deseta Gorica ugostila je deveti Šibenik i uvjerljivo izgubila protiv izravnog konkurenta u borbi za opstanak (0-3).

A sada, poslastica kola za kraj. U posljednjem susretu kola gledali smo Jadranski derbi na Poljudu u kojem je Rijeka stigla do pobjede (1-2) i tako uzela sedmi od mogućih devet bodova u nastavku sezone, dok je Hajduk upisao drugi poraz u nizu pod vodstvom Ivana Leke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač kola

Po Sofascore momčadi kola najbolji igrač je Šibenikov čuvar mreže Lovre Rogić koji je nije primio pogodak u dvoboju Gorice i Šibenika koji je otišao na stranu njegove momčadi (0-3). Imao je šest obrana, a čak četiri su bile unutar šesnaesterca.

Image

Momčad kola

Od ostalih pojedinaca tu se još ističe Rogićev suigrač Duje Čop koji je postigao dva pogotka i asistirao, a zanimljivo je kako šest od najboljih jedanaest igrača igra u Šibeniku. Zanimljivo je kako po prvi puta u momčadi kola nema igrača Dinama, Osijeka i Hajduka što se dogodilo po prvi put od kad Sofascore obrađuje podatke za HNL (sezona 2020./21.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo