NEŠTO DOISTA JEST MISTERIOZNO KOD MARADONINE SMRTI: / Odvjetnik medicinske sestre - 'Znam zašto je zapravo Diego umro'

Image
Foto: Profimedia

Maradona je prije 20 dana pušten na kućno liječenje nakon teške operacije na glavi

2.12.2020.
10:42
Profimedia
VOYO logo

Tjedan dana nakon što nas je napustio legendarni Diego Maradona, argentinska policija i dalje istražuje uzroke njegove smrti. Kao službeni razlog smrti naveden je akutni edem pluća, ali policija istražuje liječnike koji su se brinuli o njemu posljednjih tjedana njegova života, a na najvećem udaru su liječnik Leopold Luque i medicinska sestra koja je lagala da je provjerila Maradonu netom prije njegove smrti.

Ona je priznala kako su je u njezinoj medicinskoj kompaniji natjerali da slaže da je provjerila Maradonu kako oni kasnije ne bi imali problema, a sada se o svemu oglasio i njezin odvjetnik sa jednom sasvim drugom pričom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maradona je odbijao da bude pregledan", izjavljuje Rodolfo Baque, pravnik medicinske sestre Dahiane Madrid koja je brinula o Maradoni.

"Moja štićenica počela je raditi kod Maradone desetak dana prije njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a osobno ga je vidjela samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo liječnika i psihijatra. Diego je bio ovisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lijekova", tvrdi odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

The coach of Mexican second division football team Dorados, Argentine Diego Armando Maradona, waits for the start of the second leg match of the Mexican second-division finals against Atletico San Luis, at the Alfonso Lastras Ramirez stadium in San Luis Potosi, Mexico, on May 5, 2019.,Image: 431053274, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Da je bio drugdje, bio bi živ'

Maradona je prije 20 dana pušten na kućno liječenje nakon teške operacije na glavi.

"Nije imao svoju kuću u koju bi mogao otići nakon izlaska iz bolnice. Tamo gdje su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Diego bi danas bio živ. Liječnici nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni su Luque i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete", uvjerava odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i kako je Maradona nekoliko dana prije smrti pao i udario glavom.

"Nekoliko dana prije smrti Maradona je pao i doživio težak udarac glavom. Nije se liječio od toga. Nitko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali netko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom", kaže odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo