NEŠTO DOISTA JEST MISTERIOZNO KOD MARADONINE SMRTI: / Odvjetnik medicinske sestre - 'Znam zašto je zapravo Diego umro'

Maradona je prije 20 dana pušten na kućno liječenje nakon teške operacije na glavi

2.12.2020.
10:42
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tjedan dana nakon što nas je napustio legendarni Diego Maradona, argentinska policija i dalje istražuje uzroke njegove smrti. Kao službeni razlog smrti naveden je akutni edem pluća, ali policija istražuje liječnike koji su se brinuli o njemu posljednjih tjedana njegova života, a na najvećem udaru su liječnik Leopold Luque i medicinska sestra koja je lagala da je provjerila Maradonu netom prije njegove smrti.

Ona je priznala kako su je u njezinoj medicinskoj kompaniji natjerali da slaže da je provjerila Maradonu kako oni kasnije ne bi imali problema, a sada se o svemu oglasio i njezin odvjetnik sa jednom sasvim drugom pričom.

"Maradona je odbijao da bude pregledan", izjavljuje Rodolfo Baque, pravnik medicinske sestre Dahiane Madrid koja je brinula o Maradoni.

"Moja štićenica počela je raditi kod Maradone desetak dana prije njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a osobno ga je vidjela samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo liječnika i psihijatra. Diego je bio ovisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano raditi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lijekova", tvrdi odvjetnik.

'Da je bio drugdje, bio bi živ'

Maradona je prije 20 dana pušten na kućno liječenje nakon teške operacije na glavi.

"Nije imao svoju kuću u koju bi mogao otići nakon izlaska iz bolnice. Tamo gdje su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Diego bi danas bio živ. Liječnici nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni su Luque i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete", uvjerava odvjetnik.

Otkrio je i kako je Maradona nekoliko dana prije smrti pao i udario glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Nekoliko dana prije smrti Maradona je pao i doživio težak udarac glavom. Nije se liječio od toga. Nitko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali netko je morao potražiti pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom", kaže odvjetnik.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali