BOGATI UEFIN STOL: / Dinamo se godinama sramoti i najveći je gubitnik u Ligi prvaka, ali znate li koliko je dosad zaradio u LP?

Image

Dinamo je i ove sezone uspio, zasad, biti najlošija momčad Lige prvaka.

3.11.2016.
11:47
VOYO logo

Maksimirska momčad još nije osvojila ni bod, ali niti zabila pogodak u Ligi prvaka, u večeri kad je čak i Legia otrgnula bod europskom prvaku Realu. No, Dinamo, ako isključimo sportski motiv, i nema previše razloga za žaljenje.

TEŽAK DEBAKL DINAMA U ANDALUZIJI: Sevilla do vrha napunila mrežu nemoćnog Livakovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2018. teže od Lige prvaka

I ove sezone, Dinamo se našao za bogatim Uefinim stolom, u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu. Kao ekskluzivni hrvatski prvak već 11 godina, ima povlasticu igranja kvalifikacija, ove sezone još olakšane Platinijevim pravilima, koja su i klubovima iz nogometno manjih zemalja, omogućile lakši put do elite. Uskoro, od 2018. godine neće biti tako, Liga prvaka postaje ekskluzivno igralište najbogatijih, ali je Dinamo dosad dobro naplatio svoje igranje u Ligi prvaka...

U ukupno 22 utakmice odigrane od sezone 1998/1999 Uefa je na Dinamovu adresu poslala više od 60 milijuna eura, navode SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za nastup prošle sezone, maksimirska momčad je zaradila 18,237.000 eura.

UEFA OBJAVILA FASCINANTNE BROJKE: Evo koliko je Dinamo zaradio prošle sezone u Ligi prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image

Ove sezone već 14,7 milijuna

Ove sezone, Dinamo je već zaradio 14,7 miljiuna, a konačna svota, uključujući prihod od marketinških i tv-prava mogla bi otići i iznad 16 milijuna. Pa i više, ako Dinamo napravi senzaciju u posljednja dva kola, protiv Lyona i(li) Juventusa.

O sezoni 1998/1999 Dinamo se jš zvao Croatia, i zaradio je 5,5 milijuna švicarskih franaka za šest utakmica (dvije pobjede, dva remija, dva poraza). Sezonu kasnije, još uvijek kao Croatia, zarada je bila 5,789.750 "švicaraca za jednu pobjedu, dva remija i tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negativni rekord u sezoni 2011/12

U sezoni 2011/2012 Dinamo je srušio mnoge negativne rekorde u Ligi prvaka, bez pobjede u šest utakmica i gol razlikom 3:22. Takav debakl imao je svoju cijenu, točno 8,2 milijuna eura.

Sljedeće sezone, "modri" su uzeli jedan bod i uprihodili 10,5 milijuna eura, uz gol razliku 1:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla sezona bila je najlukrativnija, vrijedila je pobjeda nad Arsenalom, a Dinamo zaradio već spomenutih 18,237 milijuna eura.

Četiri pobjede u 34 utakmice

Do ovod trenutka, Dinamo je odigrao 34 utakmica, upisao samo četiri pobjede, pet remija i 25 poraza, ali na drugoj strani računa preteže zarada od gotovo pola milijarde kuna, točnije 465,000.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računovođe u modrom dresu mogu biti zadovoljni...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo