U zadnji trenutak /

Nekadašnji napadač Liverpoola pobjegao iz Rusije: 'Zaustavite toga ku**inog sina i šaljite nam oružje

Image
Foto: profimedia.hr

Bivši nogometaš Liverpoola i Borussije Monchengladbacha pobjegao je iz Rusije malo prije no što su gotovo sve europske zemlje zatvorile zračni prostor za ruske avione

1.3.2022.
15:04
profimedia.hr
VOYO logo

Bivši ukrajinski reprezentativac, Andrij Voronjin pobjegao je iz Moskve gdje je radio kao pomoćni trener u tamošnjem Dinamu. U subotu su mu navijači moskovskog kluba skandirali u znak podrške no za njega i obitelj je bilo sigurnije da napusti zemlju te je to bivši nogometaš Liverpoola, Bayer Leverkusena i Borussije Monchengladbacha i učinio malo prije no što su gotovo sve europske zemlje zatvorile svoj zračni prostor za ruske avione.

Image
Izbačeni iz Europe /

Spartak razočaran odlukom: 'Vjerujemo da sport, čak i tijekom najtežih vremena, treba graditi mostove'

Image
Izbačeni iz Europe /

Spartak razočaran odlukom: 'Vjerujemo da sport, čak i tijekom najtežih vremena, treba graditi mostove'

"Moja obitelj i ja izašli smo iz Moskve u posljednji čas. Nismo mogli ići preko Düsseldorfa pa smo uspjeli sletjeti u Amsterdam prije nego što su svi blokirali ruske avione", izjavio je Voronjin u intervjuu za njemački Bild dodavši kako je raskinuo ugovor s Dinamom, jer nije želio raditi u zemlji koja napada njegovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nastavit ćemo se boriti i pobjedit ćemo'

Legendarni napadač Liverpoola otkrio je kako se ne osjeća dobro te da ima dojam kao da živi u horor filmu.

"Stalno dobivam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu vjerovati što gledam. Zaustavite toga ku*vinog sina Putina, pomozite izbjeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavit ćemo se boriti i pobijedit ćemo", rekao je Voronjin za Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se bivši ukrajinski nogometaš i na napore koje predsjednik njegove zemlje Volodimir Zelenskij svakodnevno podnosi vodeći obranu iz glavnog grada Kijeva.

"To zaslužuje maksimalno poštovanje. Prošlost sada nije bitna. Skidam mu kapu", ističe Voronjin govoreći o predsjedniku koji je prije važne državničke funkcije nastupao u Supertalentu i zarađivao kao komičar i glumac.

'Rusi ne znaju što se događa u Ukrajini'

Na kraju je Voronjin novinarima Bilda otkrio da u Rusiji vlada medijska cenzura te da građani najveće zemlje na svijetu uopće nisu svjesni što se događa preko granice.

"Nitko u Rusiji nema pojma što se događa u Ukrajini. To se ne pokazuje na televiziji, devedeset posto ljudi nije uopće svjesno tog rata i strahota. Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojim ljudima. Imam puno prijatelja u Rusiji koji mi govore da ne podržavaju agresiju i da to nije želja većine ruskog naroda", rekao je nekadašnji napadač Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo