NE RUŠE SAMO 'MODRI' REKORDE U TRANSFERIMA: / Osijek svoje čudo od djeteta prodao Dinamovom krvniku za ogroman novac

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Trebao bi to biti najveći izlazni transfer u povijesti Osijeka i jedan od najvećih u Prvoj HNL

28.1.2020.
19:51
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Još samo neke tehnikalije dijele jednog od najtalentiranijih mladih hrvatskih nogometaša iz redova Osijeka, stopera Boška Šutala, do životnog transfera u talijansku Atalantu, prenosi to tamošnji Bergamo Sport.

"Bilo mi je iznimno drago biti član ovog kluba i dio ovog grada. Istovremeno sam i sretan i tužan ali takav je život. Treba se ići naprijed te ustrajati u svojim ciljevima. Naravno, svojem NK Osijeku želim sve najbolje, puno sreće i uspjeha", rekao je mladi Šutalo za Facebook-stranicu Bijelo plava birtija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao bi to biti najveći izlazni transfer u povijesti Osijeka i jedan od najvećih u Prvoj HNL jer bi u Gradski vrt trebala stići svota od pet milijuna eura plus deset posto od sljedećeg transfera. Dosadašnji rekord držao je Eros Grezda koji je u Rangers otišao za 2.75 milijuna eura.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

04.08.2019., Osijek, Stadion Gradski vrt - Hrvatski Telekom Prva liga, 3 kolo, NK Osijek - Inter Zapresic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Što ga čeka?

U Atalanti, inače Dinamovom krvniku iz Lige prvaka, bi ga prema svemu sudeći trebalo čekati mjesto u udarnoj postavi jer se ovi spremaju na odlazak već ostarjelog Andreje Masiella. Inače, Atalanta je ljetos ostala bez ključnog stopera iz lanjske sezone, Gianluce Mancinija koji je otišao na posudbu s pravom otkupa u Romu, a isto su ove zime napravili i s Rogerom Ibanezom perspektivnim mladim stoperom, koji je također završio u Romi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Šutala bi trebalo već uskoro čekati vatreno krštenje u jednoj od najjačih momčadi talijanske lige i sudioniku nokaut faze Lige prvaka, dok bi mu svakako u snalaženju mogao uskočiti Mario Pašalić, veznjak Atalante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo