NAVIJAČ HAJDUKA JEDNIM KOMENTAROM POSRAMIO SLAVEN BELUPO: / Oni mu nisu znali odgovoriti pa su obrisali komentar

Nema kraja repovima nakon niza čudnovatih događaja u Koprivnici

10.3.2019.
14:40

Nogometaši Hajduka stigli su do velike pobjede nakon preokreta u Koprivnici. Međutim, nije sve proteklo bez incidenata. Glavni sudac utakmice Fran Jović prijavio je direktora Slaven Belupa Zvonimira Šimunovića.

Kaos je počeo još prije utakmice. Blagajnici na stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ dobili su upute o prodaji ulaznica i načinu. Karte su smjeli prodavati samo onima koji imaju prebivalište u idućih pet županija - Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj, Međimurskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj. Hajdukovi navijači prijetili su ustavnim tužbama zbog diskriminacije pa ih je policija nakon ovakve reakcije na diskriminacijsku odluku organizatora pustila na stadion.

Epilog svega bio je da je led na natečenu glavu stavljao voditelj osiguranja kojega je ranije zabilježila kamera kako nesuvislo pokušava objasniti zašto je tribina otvorena samo za žitelje pet županija. Incident su vidjeli i neki iznenađeni hajdukovci, voditelja osiguranja je šakama navodno izudarao igrač Slavena, a razlog je bio taj što mu roditelji i djevojka nisu mogli ući na tribinu pa su se vratili kućama. Naime, svi troje su iz – Zagreba. Iz Slavena su danas priopćenjem odlučili pojasniti jučerašnje događaje.

Oglasio se i navijač

Nakon njihove reakcije stigla je reakcija i jednog navijača Hajduka, stanovitog Bojana Ivoševića, koji je ostavio komentar ispod objave na službenom Facebook profilu kluba, a koji su onda Koprivničani obrisali sa stranice. Njegov komentar prenosimo u cijelosti.

“NK Slaven Belupo obrisao je moj komentar ispod njihovog priopćenja pa ga prenosim u cijelosti ovim putem: Poštovani, osobno sam došao s curom u Koprivnicu kao građanin RH bez navijačkih obilježja. Moje prebivalište je Split, curino je Varaždin. Njoj je dopuštena kupnja karte, meni ne. Premda ni na kakav način nisam isticao navijačku pripadnost. Vaša redarska služba je prije kupnje ulaznice tražila osobnu iskaznicu kako bi se uopće došlo do blagajne, te mi nisu omogućili prolazak do iste.

Osim cure, na tribini sam se trebao naći s obitelji sestrinog momka koji su vaši navijači i žive u Koprivnici. Ali vi ste mi to pokušali zabraniti. Policija i redari (osim šefa redarske službe) su bili puni razumijevanja i pokušavali naći rješenje za mene i ostale diskriminirane građane vašom protuustavnom odlukom. Na moje inzistiranje pozvali su i vašeg povjerenika za sigurnost koji je javno ispred novinara potvrdio da je vaša klupska odluka zabraniti građanima 16 do 21 županije kupnju karte.

Isto su naveli i policijski djelatnici koji su na kraju naredili redarima da prestanu kršiti ljudska prava u vaše ime i puste nas (pet minuta prije početka utakmice). Povjerenik se pozvao na zakon o sprječavanju nereda na športskim borilištima, s obzirom da sam se ovom tematikom bavio i ranije i bio u kontaktu s uredom pučkog pravobranitelja i uredom za sport Vlade Republike Hrvatske mogu vam sa 100% sigurnošću reći kako članak 5. Zakona o sprječavanju nereda na športskim borilištima vam ne omogućava segregaciju građana na temelju mjesta prebivališta.

Za potvrdu svega navedenog imate i video novinara Splitskog dnevnika koji je objavio snimku vašeg povjerenika koji potvrđuje klupsku odluku redarima kako postupati. Policija se ogradila od vaše odluke na licu mjesta. Za ubuduće, ako niste sigurni što je kršenje ljudskih prava preporučam pročitati Ustav Republike Hrvatske i zakon o suzbijanju diskriminacije. P.S. Vaš povjerenik mi je odbio pokazati odluku o zabrani ulaska građana 16 od 21 županije na tribinu pa vas molim da je vi objavite na način da se vidi tko je istu potpisao kako bi mogao sudskim putem zatražiti naknadu za duševnu bol nastalu uslijed vaše regionalne diskriminacije.

Ukoliko odbijete objaviti odluku s potpisom osobe koja ju je donijela, shvatit ću to kao da nije ni postojala već je vaš povjerenik usmeno tražio od redara kršenje Ustava RH jer je znao da pismeno takvu odluku je protuzakonito donijeti i otvorilo bi meni lakši legalni put za tužbu protiv vašeg kluba P.p.s. još jednom pohvale redarima i pripadnicima policije koji su pokazali razumijevanje i satima pokušavali riješiti problem s vašim djelatnicima koji su protuzakoniti htjeli rastavljati obitelji na temelju prebivališta. Komentar je screenshotan i kopiran ukoliko ga obrišete vrlo brzo će biti u medijima”, poručio je Ivošević.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali