Žestoka svađa Štimca i Srne: 'Sramota je što rade'

'Srni sam objasnio da to nisu svi nego samo skupina huligana. Igrači su sad još čvršći i odlučniji, spremni poginuti za hrvatski dres.

13.10.2012.
10:44
VOYO logo

Hrvatska je osvojila važna tri boda u Skoplju, štoviše, izabranici Igora Štimca došli su do povijesne pobjede protiv Makedonije koju dosad nikada nisu pobijedili na gostovanju u službenoj utakmici. No, osim te činjenice vrijedi istaknuti i debi Sammira koji je za mnoge napokon, a za mnoge nažalost, zaigrao u kockastom dresu.

I tu je nakon utakmice nastao najveći problem! Čim je istrčao na travnjak stadiona Fili II u Skoplju, dio hrvatskih navijača žestoko mu je zviždalo. Naljutio se kapetan Darijo Srna, koji je nakon utakmice odbio pozdraviti navijače, zbog čega je ušao u žestoku svađu s izbornikom Štimcem. Srna nije poslušao izbornika, nekoliko minuta trajao je verbalni rata, nakon čega je kapetan ipak pokunjen odlučio poslušati 'šefa' i pozdraviti navijače, ali je ljutit napustio teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srni sam objasnio da to nisu svi nego samo skupina huligana. Igrači su sad još čvršći i odlučniji, spremni poginuti za hrvatski dres. Razumljiv je bio bijes mojih igrača, stali su u zaštitu Sammira. Ali, isto tako igrači moraju znati da je riječ o skupini huligana koja se smjestila na dijelu tribine s našim pravim navijačima! I zato sam tražio od igrača da budu veći od te skupine huligana, jer oni nisu ništa drugo nego obični huligani, koji sramote Hrvatsku gdje god stignu! A one druge, naše prave navijače, trebao je ići pozdraviti i to su igrači i napravili!", pojasnio je Štimac i nadodao:

"Sramota je što huligani rade! Ako nas nisu slomili dosad, neće ni sad, ja sam tvrd orah, nekima mora doći iz guzice u glavu da svatko tko je kvalitetan može igrati za Hrvatsku. Igrači su primili Sammira dobro, stali su uz njega", rekao je izbornik za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice progovorio je i Sammir:

"Bio sam jako nervozan, bio sam i dan prije utakmice. Nervoza je stala kad sam dobio prvu loptu. Morao sam se svojski truditi da ne slušam i da ne čujem uvrede s tribina. Dečki u momčadi su čudo jer su mi dali podršku zbog koje mi je bilo puno lakše sve ovo vrijeme. Uz njihovu ću pomoć postati bolji igrač, ali i bolji čovjek", istaknuo je veznjak Dinama nakon debija za Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo