NAJVEĆI HRVATSKI DERBI ODLUČUJE PRVENSTVO: / Hajduk na Poljudu protiv Dinama lovi tri boda nade

Image
Foto: PIXSELL

Dva najveća hrvatska kluba danas igraju derbi u Splitu

22.4.2018.
9:00
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka i Dinama od 17 sati na Poljudu igraju najveći derbi hrvatskog nogometa u sklopu 31. kola najelitnijeg klupskog natjecanja u našoj zemlji. Splićani slavljem i s tri boda mogu doći Modrima na samo 2 boda zaostatka uoči završnice HNL-a.

Kopić bez kalkulacija

Bijeli će Dinamo dočekati bez većih izostanaka, a trener Hajduka Željko istaknuo je kako je njegova momčad spremna na sve izazove koje jedna ovakva utakmica nosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOPIĆ SAMOUVJERENO NAJAVIO DERBI PROTIV DINAMA: ‘Taktički i kondicijski smo u dobrom stanju, a kalkulirati nećemo’

"Derbi nosi svoje specifičnosti i faktore koje je nekada teško predvidjeti zbog čega ne bih nikoga stavljao u ulogu favorita. Na nama je da vodimo računa o našoj igri, kontroliramo utakmicu i da pokušamo zadržati balans do samog kraja", rekao je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek šokirao Dinamo

Dinamo ne dočekuje u najboljem raspoloženju poljudski derbi. Momčad Nikole Jurčevića u prošlom je kolu na domaćem terenu izgubila od Osijeka 2-0, a ima problema s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo bodovnu prednost, ali moramo se brzo konsolidirati. Bit će to u Splitu prilika za rehabilitaciju i da popravimo što smo propustili protiv Osijeka", rekao je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudi Zebec

U posljednjih pet međusobnih utakmica, Splićani su slavili dva puta, isto kao i Zagrepčani, a jedan je susret završio neodlučeno. Hajduk je zadnju pobjedu u najvećem hrvatskom derbiju na Poljudu upisao 20. ožujka 2016. kada je jedini strijelac u četvrtoj minuti bio Fran Tudor.

Glavni sudac bit će Mario Zebec iz Cestice kojeg se pamti iz utakmice polufinala Kupa između Dinama i Rijeke na Maksimiru nakon koje su ostali brojni repovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo