NAJSKUPLJA NOGOMETNA MOMČAD SVIH VREMENA: /

Istraživanje pokazalo koliko je Manchester City ispred drugih

Image
Foto: AFP
12.2.2018.
12:40
AFP
VOYO logo

Manchester City transferima je srušio sve rekorde

Istraživanje Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) pokazalo je kako nijedan klub u nogometnoj povijesti nije potrošio na transfere više od Manchester Cityja u slaganju trenutačne momčadi.

Englezi su prvi na ljestvici s potrošenih 878 milijuna eura, a slijedi francuski PSG (805 milijuna eura) te Manchester United (747 milijuna eura) i Barcelona (725 milijuna eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FANTASTIČNI AGUERO DONIO NOVU POBJEDU CITYJU: Četiri gola čudesnog Argentinca i tri asistencije De Bruynea u razbijanju Leicestera

Ekonomska logika sugerira kako bi osvajač Lige prvaka trebao biti jedna od tih četiri momčadi, piše Football-observatory. Ipak, zna se kako na terenu ne igraju novci i mnogo toga utječe na konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječne cifre za transfere u najjačim ligama svijeta variraju između 97 milijuna eura u francuskoj ligi do rekordnih 291 milijuna eura za englesku Premier ligu. Investicije unutar njemačke Bundeslige (113 milijuna eura) te talijanske Serie A (124 milijuna eura) i španjolske La Lige (131 milijuna eura) nešto su uravnoteženije.

NOVI STOPER U MANCHESTER CITYJU: Guardiola od ljeta potrošio više od 200 milijuna eura na braniče

Od svih kluba lige petice čak 42 kluba na svoje današnje ekipne kadrove potrošili su više od 100 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo