Najbolji vratar Hrvatske puk'o na Bilićeve izjave!

Zašto najbolji vratar i rekorder HNL-a Ivan Kelava, nije niti jednom pozvan u A reprezentaciju?

6.5.2011.
13:53
VOYO logo

"Rezime kazuje da mi je sezona bila jako uspješna. Moram se dalje usavršavati kako bi sljedeća bila još bolja. Sa samo 23 godine, uz pomoć cijele momčadi, uspio sam srušiti rekorde. Ušao sam u klupsku povijest, neopisiv osjećaj", izjavio je Ivan Kelava za Sportske novosti.

Unatoč sjajnom statistici i općem dojmu, izbornik Slaven Bilić mu još nije uputio poziv, a po izjavama, i ne planira uskoro iako Hrvatska ima kronični problem s vratarima. 35-godišnji Vedran Runje je trenutno najsigurniji hrvatski golman, ali što je s njegovim zamjenama? Stipe Pletikosa ne brani aktivno već dvije godine, a Danijelu Subašiću se ove sezone zviždalo čak i na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar grom mora pogoditi sve hrvatske nogometne vratare da bih ja dobio reprezentativni poziv?", zapitao se Kelava i čini nam se, sasvim opravdano.

Ima više od 50 nastupa za sve selekcije mlade hrvatske reprezentacije, 15 do 21 godine, najbolji je vratar HNL-a, te je, statistički, najbolji Dinamov čuvar mreže u povijesti - ove sezone oborio je rekord slavnog Dinamova vratara Željka Stinčića od 1008. minuta bez primljenog pogotka. U HNL-u je oborio Stojkićev rekord sa 688 minuta bez primljenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je donekle razumljiva njegova ogorčenost kad je u pitanju Bilićevo ignoriranje.

"Dobro, nadam se da taj grom ne treba nikoga pogoditi. Ali dobro, zaista je neobično da nisam u planu s obzirom na sezonu koja se bliži kraju. I moram vam kazati da mi nije lako zbog toga. Nije!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kelavu su zasigurno pogodile i izjave Slavena Bilića u intervjuu Sportnetu. Prenosimo dio vezan za 'vratarsku probematiku'.

"Trenutno ne, potencijalno da. Runje može upasti u probleme s klubom koji ispada, no trenutno je potpuno spreman i sposoban. Pletikosa ima uistinu čudnu situaciju, gledajući ga na treningu - danas je bolji vratar nego što je ikad bio, a već nekoliko godina u klubu nije standardan. Ja vjerujem da će on na ljeto riješiti pitanje pravog kluba, a protiv Francuske je pokazao zašto ga i dalje zovemo i trebamo", izjavio je Slaven Bilić u intervjuu za Sportnet i objasnio kako gleda na 'problem trećeg golmana'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treći vratar jest problem, Subašić, nažalost ne napreduje kako smo očekivali i za Gruziju ćemo vjerojatno potražiti neko drugo rješenje. Tomić i Krešić imaju dobru sezonu Turskoj i Grčkoj, Delač i Antolović su perspektiva, šteta što ni jedan ne brani u svom klubu. Kelava? Dobar je vratar, pratimo ga i analiziramo, ali iskreno - mislim da još uvijek nije klasa za reprezentaciju. Ne kažem da neće biti, ali na njemu je da popravi minuse kojih je i on svjestan i zbog kojih još nije kompletan vratar."

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2 specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105060150006 arti-201105050762006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo