ISPLIVALI DETALJI KOJE MNOGI NISU VIDJELI NA TV-U: / Ugledni stručnjak razotkrio nam je sinoćnju Messijevu genijalnost

Image
Foto: Profimedia/Screenshot: Twitter

'Messi uz Virgila van Dijka nije baš mogao biti tako moćan kao inače, pa ne stoji ono što se sad priča da se Nizozemac nije vidio'

2.5.2019.
10:51
Profimedia/Screenshot: Twitter
VOYO logo

E, da je legendarni Mladen Delić živ, sigurni smo da bi jučer i on vikao onu svoju poznatu uzrečicu gledajući Messija: "Ljudi moji, je li ovo moguće?" Jer, teško je išta drugo kazati nakon onog što je nogometni Bog pokazao u svom kraljevstvu na Camp Nou, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Liverpoola (3-0 za Katalonce).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
MESSI JE SINOĆ RADIO ČUDA, S KOJEG JE ON PLANETA? /

Izluđivao je igrače Liverpoola i zlostavljao ih; pogledajte njegove 'supermoći'

Image
MESSI JE SINOĆ RADIO ČUDA, S KOJEG JE ON PLANETA? /

Izluđivao je igrače Liverpoola i zlostavljao ih; pogledajte njegove 'supermoći'

Da, stvarno smo počašćeni što smo se rodili i što živimo u Messijevoj eri. Užitak, privilegij i velika sreća je da i dalje možemo gledati Messija kako zlostavlja svoje suparnike. Posebno se iz sinoćnjeg dvoboja pamti njegova majstorija u 82. minuti za 3-0. Messi je strašno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara, vratar RedsaAlisson tu je bio potpuno nemoćan. Bio je to njegov 600. gol u karijeri u dresu Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča iz nogometnog pera argentinskog genija

Da simbolika bude izraženija i jača u ovom slučaju, prvi je postigao prije točno 14 godina, 1. svibnja 2005. godine protiv Albacetea. Takvu nogometnu priču može ispisati jedino - on!

"Ma, Messi je Messi, nema se tu što uopće i pričati o njemu. No, moram to naglasiti sad kad o tome pričamo. Njegova sinoćnja prezentacija uopće nije bila najbolja, najbolji je bio rezultat koji Barcelonu vjerojatno vodi u finale Lige prvaka. Imao je on i boljih svojih utakmica, to je sigurno, ali sigurno je i to da je igrač koji je u stanju da, kad zacrta sebi cilj, da ga i ostvari, bez obzira o kakvom se cilju radilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako on odluči uzeti sva tri trofeja, i Primeru i Ligu prvaka kao i španjolski Kup, on će to i učiniti na svoj način. Vidi se kod njega jedna tvrdoglavost i samouvjerenost da on to može i da Barcelona može, i to je to", kazao nam je u uvodu razgovora sportski direktor HAŠK-a i privremeni trener do kraja sezone Ilija Lončarević. Legendarni hrvatski trenerski brk ostavio je dubok trag u našem nogometu kao trener i čest je naš sugovornik i komentator nogometnih zbivanja diljem planeta. Čovjek sve prati pa je tako pratio i dvoboj Barcelone i Liverpoola. Oduševila ga je igra Engleza, bez obzira na krajnji rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Liverpool je bio fenomenalan, ali...'

"Liverpool je meni bio fenomenalan, osim što nisu zabili taj gol u dijelu utakmice kad su dobro igrali, pogotovo u prvih pola sata prvog poluvremena. Iako su Redsi odlično igrali, ipak su golman Barcelone Ter Stegen i njihova neučinkovitost okrenuli vodu na mlin Kataloncima. Bila je frka Barceloni, u to nema sumnje. Messi je samo potvrdio ono nogometno pravilo da, ako ne zabiješ - dobiješ! On je u stanju, a po tome je vjerojatno jedan od rijetkih u svijetu, ako ne i jedini, koji je u stanju istog trenutka to i kazniti. On je to kaznio, i to je to", objašnjava nam Ilija Lončarević i osvrće se na njegov spektakularan pogodak iz slobodnog udarca. Tu nam je naš sugovornik otkrio zanimljive detalje koji mnogi nisu vidjeli na TV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači, pogodak je impresivan. Za to mu moramo skinuti kapu. No, čini mi se kao da je zid bio malo pogrešno postavljen. On je to iskoristio i to mogu samo takvi igrači, samo takve klase. Pogoditi tamo gdje je trebala biti glava prvog igrača u zidu. Ali, nije bila i pao je pogodak s više od 25 metara. Što se tiče njegove igre, Messi uz Virgila van Dijka nije baš mogao biti tako moćan kao inače, pa ne stoji ono što se sad priča da se Nizozemac nije vidio. Igrači Liverpoola su predobri, i taktički i fizički su prespremni da bi i Messi u kontinuitetu svih 90 minuta mogao dominirati. Niti Messi sinoć nije dominirao, ali je iskoristio sve mogućnosti koje su mu se pružile. To je njegova snaga, tu nema mnogo priče", kazao nam je Ilija Lončarević i na naše pitanje što Messija čini najboljim igračem svijeta i jednim od najboljih svih vremena, kazao nam je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kompletan je igrač. Zato je i najbolji'

"Messi je kompletan igrač. Zato je i najbolji! Zato što je Barcelona to što jest već 10, 15 godina, igra najkompletniji nogomet. A on je apsolutno najkompletniji igrač od svih koji postoje. Tu nema dvojbe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi su u prvom poluvremenu, tamo negdje do gola Suareza, kao što je i Lončarević istaknuo, ozbiljno stavili na muke Barcelonu. Isto kao i na početku drugog dijela i nakon pogotka Messija na 3-0, kad su imali još dvije dobre prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako mnogi misle da je Barcelona uništila Liverpool, to nije baš tako. Da je Salah zabio onu šansu za 3-1, to bi bila neka druga pjesma u uzvratu na Anfieldu za tjedan dana zbog gola u gostima. Ali, Katalonci cijelu svoju nogometnu filozofiju temelje na igračima zadnje linije koji individualno rješavaju mat pozicije i oni su na to naučili. Znači, oni nemaju granit ispred sebe, nemaju ono što vi novinari i komentatori volite kazati, taj blok, dva bloka da budem precizniji. Imaju, ali nije to približno momčadima koji svoju igru baziraju puno na obrani, ne samo na obrani, ali dosta. I zato je obrana Barcelone, uglavnom, uvijek na vjetrometini. Oni su na to naučili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filozofija igre Barcelone u obrani

I Roberto i Pique i Alba su naviknuli na to. Svi su oni s Busquetsom odgojeni da moraju rješavati mat pozicije i opasne situacije. I oni tako igraju, i tu nema puno priče. Kad oni nemaju svoj dan, Barcelona zna izgubiti. No, kad oni igraju na nivou, onda se ti porazi svedu na minumum. To je jedna filozofija s kojom oni barataju godinama. Smatram da je Barcelona sa svojom nogometnom filozofijom odgojila nogometni svijet i svi su naučili, ja to volim tako reći, igrati nogomet zbog - Barcelone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona asistencija Jordija Albe Urugvajcu Suarezu za 1-0 također je vrijedna divljenja i pljeska na otvorenoj sceni. Igrač koji prema Transfermarktu vrijedi 70 milijuna eura u rubrici asistencije u ovoj sezoni sad je na impresivnoj brojci 17. U strašnoj je formi ove sezone španjolski reprezentativac koji je za Furiju nastupio u 68 susreta u svim natjecanjima te zabio osam golova. Vrijedi spomenuti i odličnu dijagonalnu loptu Vidala prema njemu s gotovo pola terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rakitić je avion'

"Dobro, ta asistencija, kako god je fenomenalna, ide na račun i obrane Redsa gdje su dvojica stopera bila izvan linije, odnosno nisu bila u liniji i zbog toga je iza leđa Matipa omogućen taj pas. To je ono što vrhunski igrači iskoriste. Da je Matip stajao metar nazad, ta lopta vrlo vjerojatno ne bi prošla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu za Barcelonu...

"Ma, on je avion, sigurno u top tri svjetska vezna igrača današnjice. Tu nema dvojbe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren nije zaigrao u susretu, prosjedio ga je na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, on skuplja minute polako i sigurno će igrati sad u prvenstvu. To je tako, nema se tu što reći. On je ispao iz prvih 11 zbog ozljede i u toj situaciji ni treneru nije idealno mijenjati momčad. Liverpool ima svoj niz koji je odličan, još uvijek se bore za naslov prvaka Premiershipa i finale Lige prvaka. Nije to baš jednostavno za mijenjati", zaključio je Ilija Lončarević.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo