MOURINHOVA NOĆNA MORA U BROJEVIMA: / Sada je jasno zašto navijači već traže njegov odlazak iz Manchestera

Image

Rijetko tko je očekivao da će dolaskom Josea Mourinha u Manchester United engleski velikan nastaviti nizati loše rezultate što je slučaj od odlaska Alexa Fergusona.

24.10.2016.
13:32
VOYO logo

Pogotovo jer je 'Posebni' krenuo dosta obećavajuće u novu kampanju.

Momčad je pojačao najboljim igračima njemačke, francuske i talijanske lige - Henrikhom Mkhitaryanom, Paulom Pogbom i Zlatanom Ibrahimovićem. Osim njih pojačao je Mourinho i obranu odličnim Bjelokošćaninom Ericom Baillyjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to mu nije pomoglo da u nedjelju na svom Stamnford Bruidge ne doživi potop te da Manchester Unitedu 'pokloni' 100 prvenstveni poraz u gostima od osnutka Premier lige 1992. godine.

Taj je poraz rezultirao i time što su navijači već nakon devet kola počeli okretati leđa Mourinhu te su pokrenuli kampanju kojom traže njegovu smjenu. Stoga su organizirali prosvjed uoči gradskog derbija ove srijede u sklopu Liga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo je, inače, 17 godina otkako je Manchester United prošli put poražen s četiri ili više golova razlike u gostima (Chelsea, 3. listopad 1999.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On što je posebno zabrinjavajuće je i podatak da je Mourinho sada izgubio 13 od 27 posljednjih prvenstvenih utakmica. Za usporedbu prvih 13 prvenstvenih poraza doživio je u 135 utakmica. Također, samo je u sezoni 2014./14. Manchester United upisao manje bodova u prvih devet kola (13) nego sada (14).

https://vid.me/AQxP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To pokazuje da je odbačeni David Moyes uspješnije startao i od Portugalca i od svog nasljednika Lousa van Gaala. A po preuzimanju kluba doveo je samo jedno pojačanja - Marouane Fellainija. Škot je u prvih devet kola isto kao i Mourinho skupio 14 bodova, ali je Portugalac ipak lošije startao ako se pogledaju sve njegove dosadašnje utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United sada je bez pobjede u osam utakmica zaredom protiv Chelseaja. Jedino su protiv Evertona imali lošiji niz, a on je trajao od 1983. do 1987. kada ih nisu uspjeli pobijediti u deset utakmica.

Portugalac je u četiri različite zemlje ukupno osvojio 21 trofej tako da predobro zna da neće više biti toliko 'poseban' ako Manchester Unitedu ne donese uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo