Bosanac osvojio Mourinha: 'Spektakularno je to sto je napravio!'

Menadzer Chelseaja Jose Mourinho istaknuo je da nagradu za najboljeg igraca sezone u Premierligi nije zasluzio Luis Suarez, vec - Edin Dzeko.

11.5.2014.
11:42
VOYO logo

Liverpoolov napadac je ove sezone u elitnom razredu engleskog nogometa postigao 31 pogodak i uvjerljivo je prvi strijelac lige, pa i ne cudi da je proglasen igracem godine u izboru Udruge profesionalnih nogometasa (PFA) i Udruge nogometnih novinara. No, Mourinho ima drugacije misljenje.

"Moj igrac godine bi uvijek bio iz redova prvaka. Uvijek. Dakle, ako Manchester City bude prvak, odabrao bih Dzeku. Zasto? Zato sto je na pocetku sezone bio treci napadac, a kad ga je momcad trebala, u kljucnim trenucima sezone, bio je prevaga. U ovom trenutku na kontu ima 16 golova sto je spektakularno za treceg napadaca. A nisu tu samo golovi, nego i cjelokupna kvaliteta njegove igre", istaknuo je Mourinho i isukao jos malo pohvala na racun bosanskog nogometasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dzeko nije samo strijelac. On asistira, igra, ponasa se korektno, ne simulira, ne pokusava iznuditi kartone suparnickih igraca".

//www.youtube.com/embed/uohAa35vGJc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoci posljednjeg kola Premierlige, Liverpool zaostaje dva boda za vodecim Cityjem, sto znaci da i dalje moze do naslova. No, cak ni u tom slucaju Mourinho ne bi dao glas Suarezu.

"Ako Liverpool osvoji naslov, a to bi bilo cudo, odabrao bih Stevena Gerrarda. Imao je vrlo dobru sezonu igrajuci na vaznoj poziciji za momcad".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo