MOURINHO U NOVIM PROBLEMIMA: / Liječnica odbila milijunsku odštetu, suđenje ide dalje

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Nekadašnja liječnica Chelseaja Eva Carneiro odbila je nagodbu s londonskim klubom temeljem koje je trebala dobiti 1,2 milijuna funti odštete.

6.6.2016.
15:14
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

Bivši menadžer Chelseaja Jose Mourinho izgubio je živce tijekom utakmice protiv Swanseaja na startu prošlosezonske Premier lige jer je smatrao da je dr. Carneiro nepotrebno utrčala u teren kako bi pomogla Edenu Hazardu i tako ‘ukrala’ Chelseaju dragocjeno vrijeme u lovu na pobjedu. Snimka potvrđuje da je urlao na liječnicu, a sporno je ostalo jedino to što joj je sve izgovorio. Carneiro je nakon incidenta udaljena iz prve momčadi, a nekoliko tjedana kasnije je i napustila klub. Lijepa liječnica je nakon toga tužila klub, kao i Mourinha kojeg optužuje za spolnu diskriminaciju.

Filho ili filha?

Suđenje je počelo u ponedjeljak u Londonu, a službeni dokumenti nastali tijekom pokušaja mirenja otkrivaju da je Carneiro odbila 1,2 milijuna funti odštete. Također, iz dokumenata se vidi da je Mourinho priznao da je koristio portugalsku frazu 'filho de puta', odnosno 'kurvin sine'. Novi trener Manchester Uniteda tvrdi da često koristi taj izraz kao poštapalicu i da nema nikakve seksističke konotacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carneiro je, pak, preko svoje odvjetnice Mary O'Rourke ustvrdila da je Mourinho koristio izraz 'filha de puta', odnosno 'kurvina kćeri', te da ju je na taj način svjesno vrijeđao kao ženu. Chelsea je, pak, potvrdio da je ponudio liječnici 1,2 milijuna funti kako bi slučaj bio okončan, ali očito od toga ništa neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo