SKANDAL: / Rusi otkazali utakmicu s Hrvatskom zbog Plenkovićevog istupa o Ukrajini!

Image
Foto: Pixsell

Prijateljska nogometna utakmica između Rusije i Hrvatske koja se trebala igrati na otvorenju stadiona izgrađenog za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, otkazana je.

22.12.2016.
19:00
Pixsell
VOYO logo

Kako doznaje RTL, posljedica je to istupa premijera Hrvatske Andreja Plenkovića za vrijeme njegovog službenog posjeta Ukrajini u studenom ove godine. Naime, Plenković je tad u Kijevu kazao kako bi hrvatska iskustva u mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja Ukrajina mogla primijeniti na ‘odmetnuta’ područja Donjecka i Luganska gdje su tamošnje proruske vlasti uspostavile svojevrsnu paradržavu.

MOSKVA BIJESNA NA PLENKOVIĆA: ‘Bolje vam je da se bavite svojim problemima’

Službena Moskva oštro reagirala

Službena Moskva oštro je reagirala na Plenkvićevu izjavu kazavši kako "pozivaju Zagreb da se umjesto besperspektivnih prijedloga o iskustvima 'mirne reintegracije' koje predlažu Ukrajincima više pozabavi rješavanjem kroničnih vlastitih problema, vezanih uz prava Srba i drugih nacionalnih manjina u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer tvrdi da takav stav nije rezultirao nikakvim posljedicama

Iako premijer tvrdi da takav stav nije rezultirao nikakvim posljedicama, RTL navodi da je otkazana utakmica između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije. Umjesto Hrvatske, navodno će igrati - Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo