MAJSTOR LUKA / Modrić briljantnim potezom bacio tribine u trans, a onda promašio penal: Real se plasirao u finale Svjetskog prvenstva

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Real Madrid je pobijedio Al Ahly 4:1 i tako se plasirao u finale SP-a

8.2.2023.
22:19
Profimedia
VOYO logo

Europski nogometni prvak Real iz Madrida plasirao se u finale Svjetskog klupskog prvenstva zahvaljujući 4-1 (1-0) pobjedi protiv afričkog doprvaka Al Ahlyja iz Kaira u polufinalu igranom u Rabatu iako kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić nije realizirao kazneni udarac.

Image
O MAMIĆEVOM MILJENIKU /

Ćirina urnebesna anegdota jasno pokazuje kakav je bio: 'Nije Mandžukić jedini đilkoš. Znate li što je on meni napravio?’

Real je poveo sa 2-0 golovima u završnici prvog i na početku drugog poluvremena. Prvi pogodak postigao je Vinicius (42) kada se izborio za jednu loptu na 20-ak metara i zatim izbio sam pred vratara te ga rutinski matirao, na 2-0 povisio je Valverde (47), a ključni potez u toj akciji napravio je Modrić koji je sjajnom okomitom loptom proigrao Rodryga, njegov udarac zaustavio je vratar Al Ahlyja, no na odbojenu loptu natrčao je Valverde i popravio propust svog suigrača. Taj potez pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadu Al Ahlyju vratio je Ali Maaloul (64-11m) iskoristivši kazneni udarac nakon prekršaja Camavinge, no u završnici utakmice Real je mogao i do uvjerljivije pobjede. U 87. minuti vratar Al Ahlyja Mohamed El Shenawy obranio udarac Modrića s bijele točke nakon prekršaja na Viniciusu, no u sudačkoj nadoknadi su Rodrygo (90+3) i mladi Arribas (90+8), koji je poentirao samo nekoliko sekundi po ulasku na travnjak, postavili konačni rezultat. Modrićev promašaj pogledaj OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je igrao do pete minute sudačke nadoknade. Real će u finalu u subotu također u Rabatu igrati protiv saudijskog Al Hilala koji je u utorak u prvom polufinalu svladao prvaka Južne Amerike, brazilski Flamengo sa 3-2.

Madridski će sastav imati priliku po peti put osvojiti ovo natjecanje, nakon 2014., 2016., 2017. i 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo