DINAMO - LOKOMOTIVA 2:1 / Modri stigli do prve pobjede u nastavku sezone, dominirali su cijelu utakmicu pa na kraju s desetoricom čuvali bodove

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo - Lokomtiva mogli ste pratiti na portalu Net. hr

28.1.2023.
19:21
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru, u susretu 19. kola HNL-a, Lokomotivu s 2-1 (1-0) te su pobjegli drugoplasiranom Hajduku na sedam bodova prednosti.

Image
SVEGA JE BILO /

Riječani se sa Šubićevca vraćaju s punim plijenom: Obregon u 87. minuti bacio Šibenčane na koljena

Image
SVEGA JE BILO /

Riječani se sa Šubićevca vraćaju s punim plijenom: Obregon u 87. minuti bacio Šibenčane na koljena

Dinamo je imao vodstvo od 2-0 nakon što su strijelci bili Stefan Ristovski u 35. i Martin Baturina u 58. minuti. Josip Pivarić je u 65. smanjio, a Lokomotiva je u završnici imala i igrača više, no Dinamo je sačuvao pobjedu i tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je dominirao od prve minute te je nakon prvih 45 minuta trebao imati mnogo veću prednost od tek 1-0. Naime, u prvom dijelu igrači Dinama su čak četiri puta pogađali suparnički okvir vrata.

Sve je počelo u 12. minuti kada je Špikić pogodio vratnicu. Deset minuta kasnije okvir vrata je naciljao i Ljubičić, a potom su u 29. minuti igrači Lokomotive sami petljali i pogodili vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između sve te sreće za goste dogodio se još niz prilika Dinama koji je napokon poveo u 35. minuti. I tada se zatresao okvir vrata gostiju, s deset metara je glavom pucao Ristovski koji je potom pratio akciju i iz drugu pokušaja doveo vodeću momčad lige u vodstvo. Do kraja prvog dijela još je jednom zaprijetio Špikić.

'Livi' spašavao

Drugi dio je počeo sjajnom prilikom gostiju. Stojković je jako dobro pucao, ali je još bolje reagirao vratar Dinama Livaković koji je spriječio izjednačenje na maksimirskom stadionu. Bila je to najava posve otvorene utakmice do samog kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti prvo su gosti pogodili okvir vrata, a na drugoj strani Dinamo je povećao vodstvo na 2-0. Ristovski i Špikić su odigrali lijepu akciju koju je golom zaključio Baturina.

No, Lokomotiva nije bila ni blizu predaje. U 65. minuti je lijepo iz voleja pogodio Josip Pivarić i smanjio na 1-2, a samo šest minuta kasnije centimetri su dijelili Cipetića od gola i izjednačenja na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u završnici

Dodatno se pojačao Dinamov strah za osvajanje tri boda u 82. minuti kada je Josip Mišić dobio drugi žuti karton. Međutim, gosti nisu zaprijetili u završnici te je Dinamo sačuvao pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo na vrhu ljestvice ima sedam bodova više od Hajduka (45-38), dok je Lokomotiva i dalje sedma s 19 bodova, koliko ima i osma Rijeka.

Ranije u subotu važnu je gostujuću pobjedu upisala Rijeka koja je u Šibeniku pobijedila 2-1. Od 12. minute, kod rezultata 1-1, gosti iz Rijeke su imali igrača više, a naplatili su ga tek u 87. kada je Obregon postigao pobjednički pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju će ovo kolo zatvoriti Osijek i Gorica, utakmicom u 15 sati te Istra 1961 i Hajduk ogledom koji počinje u 17.10 sati.

_________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Lokomotiva 2:1 (Ristovski 35', Baturina 59'; Pivarić 64')

Dinamo: Livaković, Ljubičić, Perić, Šutalo, Ristovski, Mišić, Ademi, Špikić, Baturina, Ivanušec, Drmić

Lokomotiva: Čavlina, Salihu, Kulenović, Tuci, Marić, Smakaj, De Haas, Pivarić, Goričan, Stojković, Cipetić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još najmanje tri minute sudačke nadoknade.

82' Crveni karton za Dinamo, drugi žuti dobio je Josip Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Emereli puca s dvadesetak metara ravno u golmana Lokomotive, nije to bilo opasno.

71' Velika šansa za Lokomotivu. Miličević pronalazi Cipetića, a on opasno puca, no lopta prolazi par centimetara od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' GOOL Lokomotiva je smanjila, krasan gol iz voleja postigao je Josip Pivarić. Lopta je probila mrežu pa je sudac s malim zakašnjenjem pokazao na centar.

59' GOOOL Dinamo vodi 2:0! Nakon stative Lokomotive sjevnula je kontra, Špikić je ubacio, a Baturina rutinski pogađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Stativa Lokomotive! Miličević je poslao oštru loptu s lijevog boka, a ona pogađa prvu stativu.

48' Umalo šok za Modre na samom početku. Stojković sajno puca, a Livaković još bolje brani. Išlo je to u sami kut Dinamovog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 3' Gotovo je prvo poluvrijeme.

38' Skoro novi gol. Špikić se sjurio u šesnaesterc Lokomotive, pa pucao ravno u golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' GOOOL Dinamo je poveo! Nakon centaršuta Ivanušeca Ristovski je s desetak metara pucao i pogodio stativu, pa onda natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu.

29' Lokomotiva si je umalo sama zabila. Jedan njihov nogometaš ispucao je loptu i pogodio svog suigrača De Haasa, a lopta se odbila u stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Nova prijetnja Dinama, Špikić je pucao s ruba šesnaesterca, ali to odlazi visoko iznad gola.

21' Trese se okvir gola Lokomotive. Ljubičić je ciljao rašlje i lijepo pucao, ali lopta odsjeda na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

12' Ogromna šansa za Dinamo. Špikić je bio u stopostotnoj prilici, zaobišao je golmana i pucao, ali pogodio je stativu. Lopta se odbila do Baturine koji puca s deset metara, ali pogađa Pivarića na gol liniji.

11' Ogroman pritisak Dinama, Lokomotiva ne može iz svoje polovice.

8' Dinamo zabio, Baturina je zatresao mrežu, ali gol je poništen zbog zaleđa.

5' Modri su odmah zagospodarili terenom, Lokomotiva je pod velikim pritiskom.

1' Počela je utakmica.

_________________________________________________________

Dinamo i Lokomotiva će odigrati svoju treću utakmicu ove sezone u subotu na Maksimiru od 17:10 sati.

Modri traže pobjedu kako bi se iskupili za kiks protiv Gorice prije sedam dana na istom terenu, kada je završilo 0:0. Istim rezultatom svoj je susret odigrala Lokomotiva s Varaždinom u prvom kolu nastavka prvenstva.

Trener Dinama Ante Čačić o protivniku je rekao: "Poštovanje Lokomotivi i kolegi Čabraji koji je napravio da izgledaju kao momčad svaku utakmicu i da imaju prepoznatljiv gard. Znaju se organizirano braniti, imaju dobru tranziciju, dosta su agresivni, znaju napraviti visoku obranu. Jedna momčad koja zaslužuje poštovanje, ali Dinamo se mora postaviti s pravim gardom od prvog trenutka i nastojati staviti utakmicu pod kontrolu pa napraviti sve da što prije dođe do gola."

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

27. kolo: Gorica - Dinamo

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Sutra ćemo moći vidjeti otvorenu utakmicu gdje ćemo gajiti napadački nogomet. Nama će to biti jako teška utakmica, Dinamo je prvak, tako da očekujem da će biti jedna od najzahtjevnijih ove godine."

Početak u 17:10.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo