PONOVNO U KOCKASTOM DRESU /

Povratak Oršića podijelilo naciju: Koliko krilo koje je nekad rušio velikane može pomoći Vatrenima?

Image
Foto: Profimedia

Povratak jednog imena na popis Dalića izazvalo je podijeljene rekacije

23.9.2024.
17:17
Profimedia
VOYO logo

Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio novi popis reprezentacije za drugi dio grupne faze Lige nacija. Izbornik nije previše iznenadio popisom. Ostali su gotovo svi igrači s prošlog okupljanja osim nekoliko izmjena. Labrovića je kao treći golman zamijenio Ivica Ivušić,a pretpozive su dobili Robert Ljubičić, Nikola Vlašić i Dominik Prpić. Ipak ono što je svima zapelo za oko povratak je Mislava Oršića.

Image
OBAVIJEST ZA NAVIJAČE /

HNS objavio detalje o ulaznicama za nadolazeće utakmice Vatrenih u Ligi nacija

Image
OBAVIJEST ZA NAVIJAČE /

HNS objavio detalje o ulaznicama za nadolazeće utakmice Vatrenih u Ligi nacija

Nekadašnje krilo Dinama od odlaska s Maksimira nikako da uhvati ritam. Najprije je pao u nemilost Southamptona, Zatim je otišao kod starog prijatelja Nenada Bjelice u Trabzonspor, ali Bjelica je dobio otkaz, a Mislav zaradio tešku ozljedu ligamenta. Orša je od povratka na teren igrao triput u travnju i isto toliko u svibnju prošle godine, no tek je ove sezone uhvatio kontinuitet i startao u pet utakmica zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je održao svoju riječ da je reprezentacija obitelj i nije zaboravio na Oršića. Nije još to taj Orša koji je rušio Chelsea i Tottenham, ali mu je izbornik dao priliku i očito mu želi pomoći da se vrati na stare staze. Pitanje je samo koliko Oršić može pomoći Vatrenima.

Deficit hrvatske reprezentacije svakako su krilne pozicije. Reprezentaciji trebaju brzi igrači posebno na tim pozicijama. Španjolska je u prvoj utakmici na Euru protiv Vatrenih to pokazala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oršić se u Katru nije puno naigrao pred Perišićem, ali i u ono malo minuta je puno dao. Njegova asistencija Petkoviću protiv Brazila jedna je od važnijih u hrvatskoj povijesti, svi navijači će dugo pamtiti njegovu golčinu za broncu protiv Maroka.

Koliko god Hrvatskoj treba krilo takvoga profila kao Oršić pitaje je koliko Orša još ima u sebi onog starog killera, brzonogog igrača koji možda ne bude kroz cijelu godinu konstanta, ali isporuči u najvažnijim utakmicama.

Osim toga Oršić se ne uklapa toliko u novi sustav Vatrenih s tri braniča. Dok je Dinamo igrao 3-5-2 Orša je igrao u vrhu napada s Petkom premda je i znao odraditi poziciju lijevog wing-beka. Podijeljeni su i hrvatski navijači.

"Konačno je opet Oršić u reprezentaciji, njega nisu dovoljno koristili ni kada je bio u top formi!", jedan je od mnogih pozitivnih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo desno krilo, a Pašalić nam je na pretpozivu. Čemu Oršić? U lošijoj je formi od Pjace, ne treba nam više igrača na lijevom krilu", jedan je od negativnih komentara, ali i realnih komentara.

Mnogi će zamjeriti opet Daliću što daje kredite starim igračima jer reprezentacija nije mjesto za rehabilitaciju starih igrača. No ovo je Liga nacija. Ako Orša podbaci, Dalić ga jednostavno neće pozvati na sljedeće okupljanje. Ako Orša uhvati formu, Hrvatska će dobit ono staro krilo koje joj nedostaje. Na Orši je da sve uvjeri kako je još spreman isporučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo