MILIJUN I POL EURA ZA VAR NISU KUPILI HRVATSKE NAVIJAČE: / 'Mogu oni uvesti 101 VAR, hrvatsko suđenje se nikad neće popraviti'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trošak uvođenja iznosi oko 1.5 milijuna eura, a HNS je aplicirao na fond FIFA-e putem kojeg se sufinancira 80 posto troškova

24.9.2019.
20:23
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

I to smo konačno dočekali. Na utakmici četvrtog kola juniorskog prvenstva Hrvatske izmeđiu Rudeša i Hajduka (0:0) u Kranjčevićevoj, po prvi je put službeno korišten VAR.

Podsjetimo, od proljetnog dijela sezone 2019/20., VAR-tehnologija koristit će se u HNL-u. HNS je postupak za uvođenje VAR-a pokrenuo u lipnju prošle godine, a proteklog siječnja su predstavnici FIFA-e i IFAB-a u Zagrebu na inicijalnom sastanku pojasnili postupak uvođenja i korištenja videotehnologije u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BJELICA OŠTAR NAKON VISOKE POBJEDE U KUPU: /

'Igrači neka misle na terenu, a ne o tome tko će od njih igrati'

Image
BJELICA OŠTAR NAKON VISOKE POBJEDE U KUPU: /

'Igrači neka misle na terenu, a ne o tome tko će od njih igrati'

Trošak uvođenja iznosi oko 1.5 milijuna eura, a HNS je aplicirao na fond FIFA-e putem kojeg se sufinancira 80 posto troškova. VAR će se koristiti na svim utakmica Prve HNL te u završnici Hrvatskog nogometnog kupa, a prvoligaši su u tu svrhu dužni osigurati posebne prostorije za VAR na stadionima koje koriste.

Uz riječkog suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu i prvi upotrijebio VAR, u Kranjčevićevoj su bili i pomoćni suci Ivica Modrić i Borut Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) odradio je Goran Gabrilo, a njegov asistent bio je (AVAR) je Miro Grgić. Mario Strahonja i Bruno Marić nadgledali su kako video suci rade posao u VAR sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati ankete

Pitali smo i vas kako gledate na uvođenje VAR-a u Hrvatsku nogometnu ligu i dobili neke vrlo zanimljive rezultate.

Mišljenja su podijeljena, ali ipak je više ispitanika (47,65 posto) glasovalo za opciju "Mogu oni uvesti 101 VAR, hrvatsko suđenje se nikad neće popraviti", izkazavši tako nepovjerenje u hrvatsko suđenje. Dobar dio ispitanika (45 posto) mišljenja je da će VAR poboljšati suđenje u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od četiri posto ispitanika općenito se ne slaže s upotrebom VAR-a u nogometu, dok nešto više od tri posto smatra da je suđenje u HNL-u na dovoljno visokoj razini i bez uvođenja VAR-a.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo