Nek znaju svi: Premijer rekao tužnu istinu hrvatskog nogometa

7.4.2015.
18:41
VOYO logo

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas je, u pratnji predsjednika HNK Rijeke Damira Miškovića, riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela, predstavnika izvođača radova i drugih, razgledao gradilište zamjenskog stadiona HNK Rijeke i trening kampa ovog nogometnog kluba na riječkom predjelu Rujevica u koji se ulaže 18 milijuna eura.

Zamjenski stadion kapaciteta 5,000 sjedećih mjesta na tribinama bit će u funkciji dok se bude gradio novi stadion na mjestu postojećeg na Kantridi. Stadion će u potpunosti zadovoljavati uvjete igranja u europskim kupovima. Uz taj stadion, grade se još tri nogometna igrališta u punoj veličini, te jedno pomoćno, sva s vrhunskom podlogom za igranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradit će se i svi prateći objekti, od svlačionica, ureda do ostalog nužnog za djelovanje vrhunskog trening kampa koji će omogućiti optimalne uvjete za trening budućim generacijama nogometaša riječkoga kluba.

Nakon razgledavanja gradilišta premijer Milanović je kazao da je riječ o privatnom ulaganju uz pomoć i suradnju grada. Izrazio je zadovoljstvo ovakvom vrstom ulaganja jer se, kako je rekao time razvijaju društvene djelatnosti, kao što je sport, a s druge strane se razvija posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Mišković je kazao da je završetak radova planiran za početak srpnja ove godine. Nakon toga trebali bi početi radovi na gradnji novog, odnosno prethodno rušenju postojećeg stadiona na Kantridi pod poznatim stijenama, ako se u međuvremenu ishoduje potrebna dokumentacija. Investitor je privatna zaklada Social sport putem tvrtke Stadion Kantrida, a izvođač radova je građevinska tvrtka GP Krk.

Predsjednik Vlade, upitan ovom prigodom da ocijeni stanje u hrvatskom nogometu, kazao je da je odrastao na nogometnim igralištima i igrao kad je bio mlađi, ali da već 20 godina uopće ne prati nogomet u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zato što prezirem, nego zato što liga nije dobra. Gledam europske lige, a domaći nogomet uopće ne, osim reprezentacije, do toga držim", kazao je.

Na pitanje bi li Hrvatska s Italijom trebala igrati na Poljudu u Splitu, Milanović je kazao da o tome ne odlučuje, ali da bi volio da se igra u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno zašto se ne igra i u Splitu, a sutra i Rijeci. Neke od najljepših utakmica su bile u Splitu poput utakmice Hrvatska - Italija u kvalifikacijama za EP 1996. godine", istaknuo je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo