MESSI I RONALDO PORAZIMA SE OPROSTILI OD SVJETSKIH PRVENSTAVA: / Iza sebe ostavljaju razočaravajuću statistiku

Image
Foto: AFP

Čini se da nikad neće do naslova Svjetskog prvaka

1.7.2018.
11:30
AFP
VOYO logo

Premda ulaze u krug najboljih nogometaša u povijesti Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo po svemu sudeći nikada neće osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Želja je bila ogromna, no sve je završilo frustracijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica ispali

Nakon što su Argentina i Portugal zaključili svoju rusku priču porazima u osmini finala, čini se kako smo na svjetskim prvenstvima posljednji put vidjeli dvojicu najboljih nogometaša današnjice. Sudbina je htjela da obojica ispadnu istog dana u razmaku od svega nekoliko sati. Messi u ludoj utakmici od Francuske, a Ronaldo nakon drame protiv Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjesi s reprezentacijom

Ronaldo je s Portugalom bio europski prvak (2016), a osvojio je i pet Liga prvaka u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida, dok je na SP-u najdalje dogurao 2006. do četvrtog mjesta.

Messi u dresu Barcelone igra sjajno osvojivši četiri Lige prvaka, no u dresu argentinske reprezentacije izgubio je četiri velika finala. Prije četiri godine finale svjetskog prvenstva u Brazilu, te tri finala Copa Americe (2007, 2015, 2016).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigle su ih godine

Ronaldo ima 33 godine i na idućem World Cupu u Kataru imat će 37, dok je Messi dvije godine mlađi i teško je vjerovati kako ćemo ih tamo ponovo gledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez gola u nokaut fazi

Portugalac je nastupio na četiri svjetska prvenstva upisavši 16 nastupa, sedam golova i dvije asistencije. Messi je također četiri puta bio na Svjetskom prvenstvu. U 19 nastupa, zabio je šest golova uz pet asistencija. Zanimljivo, niti jedan niti drugi u svojoj karijeri nisu uspjeli zabiti gol u nokaut fazi SP-a.

Drugo mjesto u Brazilu

Argentina je na sva četiri Messijeva turnira prošla dalje, a najdalje je dogurala u Brazilu 2014. gdje je osvojila drugo mjesto. Messi je u fazi na ispadanje odigrao devet utakmica i nije zabio niti jedan gol. Odigrao je 756 minuta i nijednom nije zatresao suparničku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je također, četvrti put sudjelovao na Svjetskom prvenstvu, a Portugal je tri puta prošao dalje. CR7 je s Portugalom odigrao šest utakmica u drugoj fazi natjecanja i u 514 minuta je ostao bez gola.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo