ZAPOČEO LUDI PRIJELAZNI ROK / Odmah 'bomba' za Novu godinu: Spursi spremaju šokantan potez; Perišić, Mbappe i Pogba (ne) znaju što će

Image
Foto: Profimedia

Prema procjenama uglednog britanskog izdanja Sky Sporta, broj transfera i posudbi mogao bi se u ovom zimskom roku povećati za 30 do 40% u odnosu na uobičajen broj transfera i posudbi u siječnju

1.1.2022.
10:35
Profimedia
VOYO logo

Novom godinom započeo je zimski prijelazni rok u nogometu, možda i najluđi ikad, s vraćanjem na staro, rekli bi smo. Prijelazni rok u najbogatijoj i najpopularnijoj nogometnoj ligi svijeta Engleskoj, te ligama iz TOP 5 Francuskoj i Njemačkoj, tako je započeo u ponoć. Kod španjolske i talijanske lige je situacija nešto drugačija te kod njih Mercato počinje 3. siječnja.

Image
TKO BI REKAO /

Veliki preokret na pomolu, Ivan Perišić se predomislio, Talijani objavili gdje želi nastaviti karijeru

Image
TKO BI REKAO /

Veliki preokret na pomolu, Ivan Perišić se predomislio, Talijani objavili gdje želi nastaviti karijeru

Prijelazni rok završava 31.

U svim ligama prijelazni rok završava istog datuma, a to je 31. siječnja. Ipak, ne završava u identično vrijeme. U Engleskoj, Francuskoj i Španjolskoj, naime, traje do ponoći, u Njemačkoj do šest popodne, a u Italiji do osam sati navečer...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako najveći svjetski klubovi u pravilu izbjegavaju siječanjski rok za dovođenje bitnijih igrača u momčadi nego samo za popravljanje krvne slike momčadi, popunjavanja praznina, rupa, izostanaka, ove zime situacija bi mogla biti drugačija. Reprezentativni kalendar i ozljede doveli su i dovest će do većeg broja izostanaka najboljih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se to odnosi na Premier ligu, koja je u posljednja dva tjedna imala trocifren broj zaraženih koronavirusom, a odgođeno je čak 12 utakmica. Kad smo kod Engleza, tamošnji mediji svakodnevno prate događanja na Mercatu, te su vrlo revni u tome.

Sky Sport: 'Broj transfera i posudbi mogao bi se povećati za i do 40%

Prema procjenama uglednog britanskog izdanja Sky Sporta, broj transfera i posudbi mogao bi se u ovom zimskom roku povećati za 30 do 40% u odnosu na uobičajen broj transfera i posudbi u siječnju. Razlog tomu može biti i to što se situacija u svijetu, ako gledamo gospodarstvo, ipak popravlja od posljedica pandemije koronavirusa i prvog lockdowna 2020., pa su se i cifre ipak povećale, kao i zarada u nogometu. Vraća se to pomalo na staro, rekli bi smo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi u ofenzivi

Bitna činjenica je i to da se Svjetsko prvenstvo igra iduću zimu te će igrači kojima istječe ugovor htjeti svoju situaciju u klubu svakako riješiti prije ljeta. U tu skupinu spada i Ivan Perišić, koji još uvijek nije produžio ugovor s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji mladi nogometaš svijeta, zvijezdani megatalenat PSG-a Kylian Mbappe je u istoj poziciji kao Perišić, a Real Madrid je vidio velike ponude za francuskog reprezentativca koje je PSG na ljeto odbio. Može li Real ponovno krenuti za Mbappeom ili će pričekati i pokušati ga potpisati sljedeće ljeto, kad će biti slobodan igrač?

Ugovor Paula Pogbe s Man Utd-om također istječe nadolazećeg ljeta, a Antonio Rudiger je u sličnoj poziciji na Stamford Bridgeu. Hoće li oni napustiti svoje klubove u siječnju ili će Man Utd i Chelsea izgubiti vrijednu nogometnu "imovinu" besplatno? Puno je, znate, tu pitanja, trebaju se donijeti odluke, potezi, procijeniti najbolje. Sportski direktori, menadžeri, treneri, ovakvi i onakvi agenti, analitičari, u ovo vrijeme rade punom parom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Griezmann na meti Spursa

Sky Sport javlja u subotu ujutro javlja pravu bombu, kako Tottenham sprema šokantan potez za Atletico Madrid i francuskog napadača Antoinea Griezmanna. Prema pisanju medija u Španjolskoj, Griezmann bi mogao dobiti oko 40 milijuna funti, javlja The Sun.

Ovaj 30-godišnjak trenutno je na posudbi u Atletico Madridu iz Barcelone, a Atletico ima mogućnost produljenja ugovora na još godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je, kad smo kod Katalonaca, za 65 milijuna eura dovela Ferrana Torresa iz Manchester Cityja. Također, Fiorentina je dovela sjajnog Ikonea iz francuskog prvaka Lillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi uvijek aktivni

Ainsley Maitland-Niles bi sljedeći tjedan trebao razgovarati o svojoj budućnosti u Arsenalu, piše Daily Mirror.

Roma je zainteresirana za potencijalnu posudbu u siječnju s mogućnošću da ona bude trajna, ali ništa nije dogovoreno s klubom iz Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavio se i interes klubova iz Premier lige, a Everton prati razvoj događaja uoči sljedećeg mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo