'Meni je žao jadnika koji su protiv nas!'

U Sheratonu je završila hitno sazvana Skupština Hrvatskog nogometnog Saveza, čija je glavna svrha bila ispipati vjernost skupštinara Vlatku Markoviću i pregrupirati snage u borbi za vlast u HNS-u

7.4.2011.
13:14
VOYO logo

Sjednica Skupštine HNS-a bila je zakazana za 19. travnja, ali je naglo i bez objašnjenja, prije dva dana hitno sazvana za četvrtak. Time su se na neki način potvrdile kuloarske priče da Mamićeva struja želi preduhitriti odluku Ministarstva državne uprave, koje se, po neslužbenim informacijama, sprema poništiti obje Skupštine, i Markovićevu i Štimčevu.

Na Skupštinu je došlo 25 zastupnika, od pozvanih 49, čime je ostvaren kvorum. Formalno, glavna tema dnevnog reda je prihvaćanje proračuna. Goste i skupštinare je na početku pozdravio predsjednik Saveza, Vlatko Marković i već nakon nekoliko rečenica nasmijao prisutne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro mi znamo što je hrvatski nogomet. Ljudi koji ovdje sjede itekako se brinu o hrvatskom nogometu. Mi stojimo veoma dobro financijski i uvijek ćemo pomagati onima koji nemaju. Dogodio nam se kiks u Groznom, pardon, Gruziji i ovaj sastanak nam je jako bitan da potvrdi što je Hrvatska kad je nogomet u pitanju i da se vidi da mi stojimo iza toga. Mi smo jedna od najboljih europskih momčadi i to je velika stvar, jer to traje već sedam-osam godina", izrazio se u svom stilu Marković.

Potom se u rad Skupštine i glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rasprava o stanju u Hrvatskom nogometnom savezu, na traženje dijela zastupnika Skupštine je sljedeća točka dnevnog reda", počeo je Srebrić, pa nastavio:

"Skupština HNS-a je ustvrdila da su navodi za utemeljenje izvanredne Skupštine na kojoj se trebao smijeniti Vlatko Marković - nelegitimni i neutemeljeni! To je potvrđeno odlukama naših krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e. Prije svih zadnjih događaja, mi smo zamolili UEFA-u da razmotri situaciju i da nam daju odgovarajući odgovor. Taj vam je odgovor dobro znan, iz tog pisma proizlazi da su organi s prosinačke Skupštine legitimni. Postoji jedan predsjednik, jedna skupština i jedan izvršni odbor", izjavio je Srebrić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Programske aktivnosti saveza su nastavljene.. kamp u siječnju u Istri, nastupi reprezentacija, obavljeni su administrativni poslovi... Podnesen je zahtjev Ministarstvu državne uprave s usvajanjem odluka sa Skupštine 17. prosince i tu trebaju prestati sve dezinformacije. Postoji jedan predsjednik, jedna Skupština, jedan Izvršni odbor!", ponovio je Zorko svoju dnevnu parolu za četvrtak.

Završnom riječju skupštinarima se obratio predsjednik HNS-a Vlatko Marković:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala na razumjevanju, hvala na svim idejama, hvala svima koji gube noći i dane radi nogometa, dolaze kući u kasne sate, imaju s obiteljima probleme, ali nogomet se voli, nogomet je takav da je iz njega teško izaći. Mi Hrvati smo sretni da imamo takve igrače, trenere i publiku. Na koncu m bih rekao, meni je žao ovih jadnika koji su bili protiv nas!".

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci: arti-201104010644006 arti-201103260045006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo