'Tko ima para, bit će reprezentativac. J*** ga...'

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić se u svojoj najnovijoj kolumni za Igralište.hr pozabavio problematikom kampa hrvatske reprezentacije.

25.9.2012.
13:10
VOYO logo

"Izbornici, kao i igrači, dolaze i prolaze, predsjednici dolaze i prolaze, ali što ostaje? Iza igrača i izbornika ostaju rezultati, iza predsjednika Saveza ostaje rezultat, iza navijača ostaju također rezultati... Sveukupan rezultat je taj da kampa svih ovih godina nema niti na mapi! Pardon, na trenutak zaboravih, imamo kamen temeljac.

Koga briga za buduća nogometna pokoljenja, neka se i oni potucaju po hotelima, motelima, mogu i po domovima, što studentskim, što privatno. Šta bi falilo da se ukine karantena pred utakmice koje igramo doma? Siguran sam da većina naših igrača ima stanove ili kuće u Zagrebu, pa mogu prespavati doma u obiteljskom okruženju. Može, recimo, netko tko ima veći stan ugostiti dobrog prijatelja suigrača, ili recimo da trener odluči tko s kime spava. Logično bi bilo da stoperski par skupa spava, ili dva napadača – zbog bolje suradnje. U kućnoj atmosferi, bez pritiska, lako bi se dogovorili tko ide na prvu, a tko pokriva drugu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to prednosti, a da ne govorim koliko bi novca ostalo u kasi HNS-a. Ne treba se zaustaviti na smanjivanju premija, ja bih ukinuo i dnevnice, a onda i putne troškove, neka sami sebi plaćaju skupe avionske karte, mogu stopirati ako im se teško odvojiti od eura. Tko je spreman na takve žrtve i tko ima para, bit će reprezentativac. Jebi ga, takva su vremena, treba se prilagoditi tržištu i recesiji. Recesija je najbolji izgovor. Moramo znati da nije do nas, globalna recesija je krivac za sve stvari koje nismo napravili i koje nećemo nikad napraviti. Recesija je kriva za globalnu depresiju svih navijača... Zašto bi to nekome u budućnosti bilo bolje nego nama, neka se čeliče i navikavaju na režim skitnica, više će cijeniti dres i grb koji nose na plućima. Ali evo prilike novom predsjedniku da se pokaže i razuvjeri sve one koji sumnjaju u njegove namjere. Evo šanse u sudačkoj nadoknadi i evo golgetera koji teško promašuje!

Teška su vremena, težak je to zadatak, ali svejedno bih volio znati odgovor na pitanje 'na koliko još EURA i Svjetskih prvenstava moramo otići da bismo počeli graditi nogometni centar za buduće reprezentativce?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajnost ili ne, ali pred samu objavu ovog teksta čitam da naša delegacija ide u goste predsjedniku FIFA-e gospodinu Blatteru. Tema razgovora je prvenstveno lobiranje i traženje financijske pomoći za gradnju nogometnog kampa. Ako je tome tako, onda sam ja djelomice promašio tematiku. Rado ću se ispričati onoga dana kada kamp bude u funkciji. U jednu stvar sam poprilično siguran: ako naš predsjednik Saveza bude fokusiran na gradnju kampa približno onako kako je bio fokusiran na zabijanje golova, onda nema razloga za brigu, kamp je već tu, visi u zraku!!! Nikada se nemoj umoriti u pomaganju domovini", piše Mario Stanić u svojoj posljednjoj kolumni. Cijelu možete pročitati na portalu Igralište.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo