'Dame i gospodo, to je samo za one odabrane!'

'Velika se lova vrti u nogometu ali, dame i gospodo, to je samo za one odabrane. Samo za one najbolje, samo za one koji prave razliku.

2.9.2012.
18:26
VOYO logo

Konačno smo i to dočekali. Luka je potpisao za Real! Dok pišem ovaj tekst to je već stara vijest. Već je uspio upisati i jedan nastup, debitirao je protiv Barçe i postao bogatiji za jedan trofej, španjolski Superkup. Sada svi skupa možemo mirno spavati. 'Kao da sam i ja riješio neki problem u kući, nekako sam mirniji', rekao mi prijatelj , saznavši da je Luka potpisao vjernost Kraljevskom klubu. Dobro sam se nasmijao na njegovu opasku, ali i zamislio - stvarno je predugo trajalo, piše Stanić za Igralište.hr.

To što mediji mogu napraviti je dobro poznato, transfer- sapunica u kojoj je Luka bio glavni glumac već dvije godine zaredom je rijetkost u nogometnim transferima. Svašta se pisalo i stalno se pisalo tako da smo i mi nekako proživljavali sudbinu Luke. Bogu hvala, završilo je upravo onako kako je Luka želio. Naravno da je prošao kroz vrlo teško razdoblje, ali isplatilo se. Pitanje je da li je sve ovo ostavilo traga na njegovu psihu, koliko je neprespavanih noći iza njega, kako se zapravo on nosio s tom neizvjesnom situacijom koja je trajala i trajala? Odgovor na to zna samo on i njegovi najbliži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobno mislim da će blisku prošlost brzo zaboraviti ili potisnuti jer je ispunio svoj san. Dočekao je da uđe u Kraljevski klub i, što je još važnije, doživio je da Kraljevski klub strpljivo pregovara , da Kraljevski klub čeka i traži sva moguća rješenja ne bi li ga angažirao! Mogli su oni davno odustati, mogli su se okrenuti u drugom pravcu i tražiti neka druga rješenja, na nogometnom tržištu ima odličnih igrača, ali Mourinho je čvrsto odlučio koga želi… Mediji su prenosili da se on osobno uključio u pregovore jer ništa nije želio prepustiti slučaju. Dugo je on skautirao po Europi, svašta mu se nudilo, zatezao je Tottenham, ali Mourinho ne odustaje tek tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepoznati - Locirati - Privesti. Izgleda da je Mourinho u sebi ponavljao samo te tri riječi kad je dublje izanalizirao igračke kvalitete Modrića. Opalio je presing poput njegovih momčadi, uporno je igrao flastera i na koncu doveo igrača za kojeg misli da mu nedostaje u njegovoj taktičkoj slagalici.

Koliko su čekali, koliko su pregovarali i, na koncu, koliko su platili Tottenhamu najbolje pokazuje i otkriva što u Realu misle o Luki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika se lova vrti u nogometu ali, dame i gospodo, to je samo za one odabrane. Samo za one najbolje, samo za one koji prave razliku. Luka je definitivno jedan od njih, top-klasa, ne zato što ja to mislim, ne zato što vi to mislite. Mi možemo misliti što god hoćemo, ali razlika između nas i Mourinha je ta što mi mislimo da je Luka top-klasa, a Mourinho to ZNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je igrača s ovih prostora imalo privilegiju obuci dres Reala (jedino ako ga nisu kupili na sportskim štandovima), malo je onih koji su istrčali na Santiago Bernabeu osjetiti radost i tugu domaćih navijača. Sve su to razlozi zbog kojih mi možemo i moramo biti ponosni. Nije mala stvar imati našeg igrača u redovima Kraljevskog kluba! Ostaje da se vidi kako će se Luka snaći ili aklimatizirati. Koliko vremena ce mu trebati da uđe u formu? Na kojoj poziciji će igrati? Nije prošao kompletne pripreme i to bi mogao biti problem u dugoj i iscrpnoj sezoni kakva je Primera. Sigurno je da stručni stožer Reala zna koji je način i program najbolji za podizanje forme. Pravilno doziranje treninga je samo jedan detalj po kojem se razlikuju treneri. Kod nekih trenera igrači se ne snalaze tako brzo kad promijene sredinu, ima trenera kod kojih igrači lako ulaze u krizu i stagniraju, a postoje i treneri kod kojih igrači većinom napreduju.

Nema sumnje da je Luka u rukama jednog od najboljih trenera današnjice. Uopće ne sumnjam da ću ubrzo gledati još boljeg Luku, ne dvojim u njegov napredak i transformaciju, jer on za takvo nešto ima potencijal! Ovo je njegovih pet minuta, ovo je njegovo vrijeme i neka uživa igrajući za vjerojatno najveći klub na planetu. Jedino što mi još ostaje je čestitati Luki na svemu do sada i poželjeti mu puno sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: Mario Stanić za Igralište.hr

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo