ODRŽAO JE SASTANAK / Marić uoči nastavka HNL-a: 'Uvjeren sam da će hrvatski suci biti još bolji! Mi smo za...'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Na prezentaciji su bili predstavnici svih HNL klubova, ali i dopredsjednik Komisije nogometnih sudaca Vlado Svilokos, tajnik Igor Pristovnik te članovi Ante Vučemilović Šimunović, Ivica Modrić, Tomislav Petrović i Šime Vukić

12.1.2023.
17:55
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić u Medulinu je održao prezentaciju i prošao kroz tri teme koje su bile najveći izazov u prvom djelu prvenstva.

Image
S ČELA HAJDUKA /

Jakobušić: 'Komisija nije dosljedna, a Bruno Marić nema više legitimitet da joj bude na čelu'

Image
S ČELA HAJDUKA /

Jakobušić: 'Komisija nije dosljedna, a Bruno Marić nema više legitimitet da joj bude na čelu'

  1. Povlačenje/potezanje u kaznenom prostoru
  2. Dodjeljivanje opomena kod korištenja ruke
  3. Gruba igra).

Na prezentaciji su bili predstavnici svih HNL klubova, ali i dopredsjednik Komisije nogometnih sudaca Vlado Svilokos, tajnik Igor Pristovnik te članovi Ante Vučemilović Šimunović, Ivica Modrić, Tomislav Petrović i Šime Vukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao je i povjerenik za određivanje sudaca Ivan Novak, povjerenik za određivanje kontrolora sudaca i član Izvršnog odbora HNS-a Ante Kulušić, nacionalni fitness instruktor s velikim međunarodnim iskustvom Draženko Kovačić, VAR instruktor Tomislav Šetka te suci Elitne skupine Duje Strukan i Fran Jović.

"Prvi put u povijesti hrvatskog nogometa na zajedničkom druženju sa sucima i predstavnicima Komisije nogometnih sudaca pojavili su se predstavnici svih HNL klubova i hrvatskih medija. Analizirali smo događaje iz prvog dijela sezone s određenim vremenskim odmakom i, posljedično, s puno manje emocija i žara, što nam je omogućilo da u analizi budemo kvalitetniji i suspregnemo subjektivna navijačka promišljanja", rekao je Marić u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da su stavovi Komisije nogometnih sudaca HNS-a identični onima hrvatskih prvoligaša i medija, drago mi je da sam im imao priliku objasniti zbog čega se u pojedinim situacijama greške dogode unatoč korištenju VAR tehnologije.

Ne tražimo da netko opravdava naše pogreške, ali tražimo da imaju razumijevanje za to zašto su se one dogodile. Drago mi je što je ambijent bio prijateljski i partnerski, da nam vjeruju i mediji i klubovi i smatraju da su pristup suđenju i suđenje u Hrvatskoj pošteni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem i od ostalih aktera da ne komentiraju suđenje u javnom prostoru u sljedećih mjesec i pol, neka to prepuste analizi koju ćemo napraviti poslije tog razdoblja i u kojoj ćemo otvoreno analizirati pogreške, ali i isticati dobre stvari. Nitko sretniji od mene ako ni za mjesec i pol ne bude potrebe za mojim istupima u javnosti da bih objasnio pojedine događaje.

Oprostite nam za svaku pogrešku, ali budite uvjereni da ni u jednoj nije bilo namjere. Nismo ni za koga, samo smo za poštenje. Uvjeren sam da će hrvatski suci u drugom dijelu sezone biti još bolji", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo