S ČELA HAJDUKA / Jakobušić: 'Komisija nije dosljedna, a Bruno Marić nema više legitimitet da joj bude na čelu'

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

'Nisam siguran da nakon ovog istupa Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca, ali siguran sam da nema kredibilitet', kazao je Jakobušić

14.11.2022.
13:37
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka, oglasio se nakon bure koju je dignuo kaos na utakmici Slaven Belupa i njegovog kluba u Koprivnici proteklog vikenda.

Podsjetimo, tek nešto nakon pola sata igre zaiskrilo je u jednom duelu između Vinka Solde i Marka Livaje, a agresivna reakcija defanzivca Slavena je zapalila atmosferu na tribinama, ali i na terenu. Zagužvalo se na travnjaku, a nakon par minuta isti dvojac se našao u novom duelu te je još jednom zaiskrilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tribina su počele dolijetati odlomljene stolice i upaljači, a pogođen je i linijski sudac. Ante Čulina je povukao momčadi s terena na dvadesetak minuta pri rezultatu 0:2 za Hajduk, a Marko Livaja je reagirao i pomogao u smirivanju Torcide.

Image
TRIBINE SU GORILE /

NAVIJAČKA GALERIJA Ružne scene u Koprivnici, brutalna poruka na Rujevici za kraj polusezone

Image
TRIBINE SU GORILE /

NAVIJAČKA GALERIJA Ružne scene u Koprivnici, brutalna poruka na Rujevici za kraj polusezone

Nered na tribinama i na terenu

Nastavak je donio čitav niz dvojbenih sudačkih odluka među kojima su i dva vrlo diskutabilna penala za Slaven od kojih je jedan poništen jer se kontakt zbio na 18 metara. U skupinu diskutabilnih odluka spada i drugi žuti Emiru Sahitiju i još mnogo toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, mučna atmosfera s travnjaka i tribina u Koprivnici se prenijelo na druge razine pa je trener splitske momčadi Mislav Karoglan izjavio kako se 'sudac pogubio i da je sve podsjećalo na Jugoslaviju u ona vremena', na što mu je šef hrvatskih sudaca Bruno Marić odgovorio da 'traži alibi za neuspjeh'. Nakon svega toga oglasio se i Lukša Jakobušić.

'Ispričali smo se sucu Anti Mariću'

'Prije svega treba krenuti od nas samih i ispričati se sucu Anti Mariću, što smo sportski direktor i ja napravili odmah nakon utakmice. Osuđujem bilo koji oblik nasilja i govora mržnje i ne postoji opravdanje za fizički napad na bilo koga. Morat ćemo svi skupa jače poraditi na tome kako se takve stvari više ne bi događale', rekao je Jakobušić za Dalmatinski portal, a onda je prokomentirao i izjavu trenera Karoglana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Karoglanova izjava je u afektu, riječ 'Jugoslavija' je koristio kao metaforu. Ne moraš biti rođen u vremenu na koji se ta metafora odnosi da bi je koristio', pojasnio je.

Taj komentar stratega Bilih posebno je pogodila Brunu Marića koji nije izdržao već je žestoko odgovorio Karoglanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Eksperti i Komisija nisu dosljedni'

'Moje izjave i one Bruna Marića ne mogu biti izrečene u afektu dan nakon. Činjenica je da je Hajduk posljednja dva mjeseca talac vlastite snažne reputacije u javnosti, koja dovodi do toga da se nakon svake naše utakmice priča o suđenju. Sudački eksperti i Komisija nisu dosljedni, što zbunjuje javnost, nas u nogometu, ali i same suce. Bilo je situacija koje su išle nama u korist i u štetu, međutim, Hajduku nikad neće odgovarati ništa što nije pošteno. Mi želimo pošteno suđenje za sve klubove na svim razinama', rezimirao je Jakobušić.

Konstatirao je predsjednik Hajduka da želi vjerovati da je suđenje u Koprivnici 'bio splet okolnosti i izoliran slučaj'. Dodao je i kako je opći dojam da suđenje nije bilo dobro, ne samo za Hajduk već ni za koga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izašao je izvan svojih okvira'

' Što se tiče istupa Bruna Marića, nisam siguran je li ovo i stav Hrvatskog nogometnog saveza. On je izašao izvan svojih okvira i komentirao je stvari koje nisu u njegovoj domeni. Izdigao se iznad svoje funkcije. Ako je način na koji je to napravio ujedno i stav HNS-a, onda imamo puno veći problem' kazao je Jakobušić za Dalmatinski portal i onda poslao jaku poruku predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću.

'Nisam siguran da nakon ovog istupa Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca, ali siguran sam da nema kredibilitet. Ovo je sada u domeni predsjednika HNS-a Marijana Kustića, siguran sam da je i on zainteresiran da se priča o nogometu, a ne o suđenju. Njegova je odgovornost najveća jer, za razliku od nas, može mijenjati stvari', zaključio je te naposljetku dodao kako je jedna od ideja da u Hrvatsku dođe i strani povjerenik, a ne samo strani suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo