JASNO I GLASNO / Bruno Marić otkrio koga smatra najboljim hrvatskim sucem u povijesti: Hajdukovcima se neće svidjeti

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bruno Marić otkrio je misli li da je Hajduk favoriziran od strane sudaca ove sezone te tko je po njegovom mišljenju najbolji hrvatski sudaca u povijesti

2.6.2022.
23:08
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić nakon završetka najuzbudljivije sezone HNL-a u povijesti otvorio je dušu u podcastu Sportcast te progovorio o brojnim temama vezanim za sudačku organizaciju te brojne prijepore o kojima su mediji pisali tijekom ove i prošle kalendarske godine.

"Da, suđenje je bilo pošteno, nitko nije rekao da su suci odlučili prvaka. Osim što je bilo poštenije, mislim da je bilo i kvalitetnije nego nekih prethodnih sezona. Iako, naravno da je bilo pogrešaka", kazao je Bruno Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Odluka Disciplinske komisije /

Izrečena kazna Bebeku, nema suđenja do kraja ove polusezone

Image
Odluka Disciplinske komisije /

Izrečena kazna Bebeku, nema suđenja do kraja ove polusezone

Nakon puno godina Hajduk je ponovno do samog kraja bio u utrci za naslov prvaka, a upravo su se Splićani proteklih sezona najviše žalili na tretman. Nije ni ovo prvenstvo prošlo bez prigovora s Poljuda, jer su se žalili u tri ili četiri situacije. Ipak situacija je nešto drugačija ove godine s obzirom na to da se iz drugih nogometnih centara moglo čuti da se Hajduku sudilo čak 12 penala što se tumačilo kao poguranac. Na to se osvrnuo i sam Marić.

'Sucima je lakše pogriješiti u korist Hajduka nego u korist Dinama'

"Ne znam sad detaljno za svih 12 penala, mogu reći da samo ovaj protiv Istre u pretposljednjem kolu nije bio. Moram reći da je zbog atmosfere koja je stvorena u medijima i javnosti sucima puno lakše prebroditi situaciju u kojoj su pogriješili u korist Hajduka, nego kada naprave neku pogrešku koja koristi Dinamu. To je činjenica!", konstatirao je šef hrvatskih nogometnih sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se Marić i najzvučnijeg ovosezonskog sudačkog slučaja – situacije u kojoj je Ivan Bebek snimljen kako vrijeđa Hajduk i njegove navijače. Bebek je nakon tog slučaja suspendiran na nekoliko mjeseci, ali se vratio na nogometne travnjake pred kraj sezone.

"Da samo ja odlučujem ja bi ga zagrlio i rekao – prijatelju, ja te ne bi delegirao i određivao na utakmice Hajduka. Mediji su stvorili negativan odnos između njega i Hajduka. To ne bi godilo nikome, bila bi to jedna nezgodna situacija. Uvjeren sam da sudi Hajduku da bi bio najbolji pojedinac na terenu jer je on naš najveći sudac u povijesti. On je naša ikona, ali sve će manje suditi važne utakmice jer on nije budućnost hrvatskog nogometa", zaključio je Bruno Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je sve rekao u razgovoru pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo