TUŽNA SUDBINA / Znate li zašto u Cityju nitko ne smije nositi broj 23? Iza tog se krije tragična priča i događaj koji je potresao svjetsku nogometnu javnost

Image
Image

U njegovu čast City je povukao dres s brojem 23 te se on ne koristi već 18 godina 


30.10.2021.
8:39
VOYO logo

Posljednjih desetak godina Manchester City izrastao je u jedan od najboljih nogometnih klubova na Otoku i Europi. Iako dominiraju Premier ligom za sada im se nije ostvario san o osvajanju Lige prvaka. Lani su izgubili u finalu i sada se nadaju da će ove godine popeti na krov Europe.

Image
A GOL POTPUNO PRAZAN /

Jedan od najgorih promašaja u povijesti Lige prvaka. Zvijezda Manchester Cityja pogodila prečku s oko metra udaljenosti

A iako dres Građana nose velike zvijezde, nitko od njih ne može nositi jedan broj. Naime, od 2003. umirovljen je broj 23. Njega je posljednji nosio Marc-Vivien Foe. Kamerunac se, naime, po završetku sezone  2002/2003 priključio reprezentaciji na Kupu Konfederacija, no dogodila se tragedija. Tijekom polufinala s Kolumbijom srušio se na terenu u 72. minuti. Liječnici su mu odmah pružili pomoć, ali nije mu bilo spasa. Preminuo je sat vremena kasnije u bolnici od posljedica srčanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim je posljednje riječi razmijenio nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Eric Djemba-Djemba, koji nikad neće zaboraviti što se tog dana događalo na stadionu Gerland u Lyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad neću zaboraviti ono što nam je rekao u autobusu prije utakmice. Rekao je "ako netko dana mora umrijeti, neka umre. Ne smijemo izgubiti ovu utakmicu jer sam obećao ženi i djeci da idemo u finale. Želim pobjedu". Ja sam bio posljednja osoba s kojom je pričao na terenu. Govorio mi je da je umoran, a ja sam mu rekao da to kaže treneru kada lopta izađe van terena i da traži izmjenu."

Nakon toga se sve pretvorilo u katastrofu i Foe je preminuo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije imao tu jednu minutu. Lopta je bila u zraku, skočio je s Mariom Yepesom i vidio sam ga kako pada na teren, a Mario je počeo vikati. Dotrčali smo do njega i odmah smo znali da je mrtav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale protiv Francuske nitko nije želio igrati. Kamerunci su se bojali istrčati na terenu.

"Ja nisam htio više igrati. Svi smo se plašili. Nismo željeli igrati finale, plakali smo cijeli dan, nitko nije spavao. Kako možete igrati nogomet i umrijeti?", pitao se svojevremeno Djemba Djemba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su Kamerunci ipak odigrali finale. Na to ih je nagovorio tadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, te supruga stradalog nogometaša koja ih je zamolila da odigraju meč u čast njenog supruga. Francuska je dobila Kamerun u Finalu s 1:0 golom Thierryja Henryja.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo