banner

POKREĆE ISTRAGU

MARADONIN ODVJETNIK NAPAO LIJEČNIKE DA SU KRIVI ZA NJEGOVU SMRT: ‘Kriminalno je to što su napravili’

Maradona je početkom studenog završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operiran

Svijet danas oplakuje odlazak jednog od najboljih, ako ne i najboljeg nogometaša svih vremena Diega Armanda Maradone. Od legendarnog Argentinca opraštaju se brojni navijači, nogometaši, treneri i svi kojima je imalo stalo do nogometa.

Ipak, nisu još sve okolnosti njegove smrti razjašnjene. Maradonin odvjetnik Marias Morla, prema pisanju ESPN-a, tražit će istragu oko reakcije bolničkih kola koja, po njegovoj prosudbi, nisu dovoljno brzo stigla da bi spasila Maradonu.

Navodno je čak šest bolničkih kola stiglo u ladanjski klub San Andres u kojem se Maradona oporavljao od operacije glave. Morla je naveo kako je liječnicima trebalo pola sata da dođu do kuće, što je nazvao “kriminalnim“ i rekao kako će tražiti da se provede istraga.

MARADONA NIJE UMRO OD SRČANOG UDARA: Obdukcijom otkrivena prava istina o njegovoj smrti

Utvrđen uzrok smrti

Iako je odmah nakon njegove smrti u argentinskim medijima objavljeno da je umro od srčanog udara, ta informacija, pokazalo se kasnijom obdukcijom, nije u potpunosti točna.

Naime, kako izvještava španjolski list AS, Maradona je imao slabo srce koje se s vremenom povećalo i nije bilo dovoljno snažno da umumpa krv u ostale dijelove njegovog tijela. Prouzrokovalo je to plućni edem, odnosno tekućinom su mu ispunjena mjesta u plućima gdje je trebao ići zrak.

MARADONI JE UZOR BIO SIN HRVATSKOG VODOINSTALATERA: Za njega je uvijek govorio da je najbolji igrač svih vremena

Previše je plesao po rubu

Maradona je početkom studenog završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operiran. “Mali zeleni” se, barem je tako izgledalo, sjajno i brzo oporavio. Međutim, u bolnici su mu dijagnosticirani i znakovi apstinencijske krize zbog čega je i oporavak došao pod znak pitanja te je prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolici Buenos Airesa.

Prije desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim, u srijedu je preminuo.

Nažalost, dogodilo se neizbježno, pišu argentinski mediji. Više puta je plesao po rubu, no ovoga puta sudbina je htjela drugačije. Ovoga puta zaustavila je njegov dribling. U Argentini je Maradona uvijek bio više od sportskog heroja – bio je božanska figura.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Povratak na Net.hr