MARADONI JE UZOR BIO SIN HRVATSKOG VODOINSTALATERA: / Za njega je uvijek govorio da je najbolji igrač svih vremena

Image
Foto: AFP PHOTO / STAFF

Maradona, koji je te godine s Argentinom postao svjetski prvak, došao je 1993. godine u klub Newell’s Old Boys gdje ga je jedan novinar dočekao s nazivom 'najbolji nogometaš'.

26.11.2020.
16:33
AFP PHOTO / STAFF
VOYO logo

Svijet danas oplakuje odlazak jednog od najboljih, ako ne i najboljeg nogometaša svih vremena Diega Armanda Maradone. Od legendarnog Argentinca opraštaju se brojni navijači, nogometaši, treneri i svi kojima je imalo stalo do nogometa.

U cijeloj seriji priča i prisjećanju na Maradonin život ima jedan vrlo zanimljiv detalj, a to je činjenica da je Maradonin uzor bio argentinski nogometaš Tomás Felipe Carlovich, koji nije bio globalna zvijezda poput njega, ali je na glasu kao najbolji nogometaš svog vremena. Zanimljivo, Carlovich je preminuo u svibnju ove godine u 75. godini u bolnici u Rosariju. Prije toga su ga razbojnici opljačkali na ulici i udarili u glavu. Nažalost, podlegao je tim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MARADONA JE UVRSTIO VELIKOG ŽUTOG MEĐU NAJTEŽE SUPARNIKE: /

Prisjetite se kako ga je Prosinečki jednom prilikom 'uništio' driblingom

Image
MARADONA JE UVRSTIO VELIKOG ŽUTOG MEĐU NAJTEŽE SUPARNIKE: /

Prisjetite se kako ga je Prosinečki jednom prilikom 'uništio' driblingom

Nogometna ikona

Carlovich je simbol nogometa u Rosariju, trećem po veličini gradu u Argentini, gdje se rodio i Lionel Messi. Bio je sin hrvatskog vodoinstalatera, živio je u kući u kojoj se rodio kao najmlađi od sedmero djece. Uvijek je bježao od slave i novca a hvalili su ga velikani argentinskog nogometa Diego Maradona, César Luis Menotti, José Pekerman i Marcelo Bielsa.

Carlovicheva diskretna karijera trajala je 15 godina. Počeo je igrati u Rosario Centralu, u prvoj ligi, no onda je nastupao u lokalnim nižim ligama a najslavnije trenutke je doživio u dresu Central Córdobe i Independiente Rivadavije koje je nazivao svojim „dvjema ljubavima“. Nikada nije uzletio na veliku međunarodnu scenu jer je El Trinche više volio uživati u životu nego na treninzima. Znao je i ne dolaziti na utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno je toga o meni izgovoreno, ali većinom neistine. Ono ono što je istina jest da nikada nisam volio biti daleko od svog kvarta, od roditeljske kuće i kafića u kojeg sam zalazio. Nisam volio biti daleko od svojih prijatelja i “Baska” Artole koji me je učio kako udarati loptu kada sam bio dječak“, ispričao je prije nekoliko godina Carlovich. Karijeru je završio 1986. u Central Córdobi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On je bio najveći'

Maradona, koji je te godine s Argentinom postao svjetski prvak, došao je 1993. godine u klub Newell’s Old Boys gdje ga je jedan novinar dočekao s nazivom „najbolji nogometaš“. Maradona mu je odgovorio: “Najbolji nogometaš je već igrao u Rosariju, a on se zove Carlovich“.

“Pretvorio se u simbol romantičnog nogometa kakav više ne postoji”, rekao je Jorge Valdano, bivši napadač Real Madrida koji je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo 1986. godine. Oni koji su ga gledali i poznavali pričaju kako je igrao za dušu, uživao u nogometu ne misleći na profesonalizam. Zbog toga je ostao nepoznat izvan granica Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas svijet poznaje elitne igrače jer su igrali ili igraju u poznatim klubovima ili na svjetskim prvenstvima, ali on je imao te iste kvalitete. Bio jedan od najboljih koje sam ja vidio”, rekao je 70-godišnji José Pékerman, koji je bio izbornik Argentine ma Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo