KAKAV RASPLET / Manchester City je prvak Engleske! Uspjeli su obraniti titulu! Građani u pet minuta zabili tri gola koja su im trebala za titulu

Image
Foto: Profimedia

Na kraju je City prvak s 93 boda, a Livepool je drugi s 92 boda

22.5.2022.
16:46
Profimedia
VOYO logo

Manchester City je prvak Engleske! Za titulu su se borili City i Liverpool. City je s Aston Villom odigrao 3:2 gdje su Građani sva tri pogotka zabili unutar samo pet minuta. Liverpool je pak odigrao 3:1 s Wolverhamptonom, ali mu to nije bilo bodovno dovoljno za osvajanje titule. Trebao se dogoditi kiks City, ali Građani to nisu dopustili. Na kraju je City prvak s 93 boda, a Liverpool je drugi s 92 boda. Oba će kluba sljedeće sezone igrati Ligu prvaka. Cityju je ovo osmi naslov prvaka i četvrti u posljednjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je šokantno na Anfieldu, Wolverhampton je golom Pedra Neta poveo već u trećoj minuti. Međutim, Liverpool se brzo pribrao i Sadio Mane je izjednačio u 24. minuti.

Image
LUDNICA /

Kaos na Etihadu: Navijači Cityja utrčali na teren nakon sučeva zvižduka, srušili su i strgali golove

Image
LUDNICA /

Kaos na Etihadu: Navijači Cityja utrčali na teren nakon sučeva zvižduka, srušili su i strgali golove

City i Livepool bili bodovno izjednačeni

Na Etihadu je City pritiskao, no poveli su gosti. Aston Villa je u 37. minuti izvela sjajnu akciju. Lucas Digne je probio lijevu stranu, ubacio u peterac, a tamo je Cash glavom zabio za 1-0 i muk na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom su trenutku City i Liverpool bili bodovno izjednačeni (90-90), no "Građani" su bili prvaci zbog bolje razlike pogodaka. U samoj završnici prvog dijela Villa je mogla i do drugog gola, Ollie Watkins je pobjegao Fernandinhu, no nije najbolje reagirao.

City je bio korak do izjednačenja u 48. minuti, ali je De Bruyne je prebacio vrata. Samo dvije minute kasnije Gabriel Jesus je imao sjajnu priliku, no niti on nije pogodio. S druge strane Liverpool je u 51. minuti zabio za 2-1, no radost je kratko trajala, jer je Mane bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani gubili, a onda se dogodila golijada

Cityjevi izgledi za obranu naslova mogli su se bitno smanjiti u 54. minuti kada je Watkins ponovo izašao sam ispred Edersona, no nije iskoristio zicer. No, u 69. minuti Philippe Coutinho nije promašio. Bivši napadač Liverpoola sjajno je pogodio za nevjerojatnih 0-2 u Cityjevom dvorištu. "Redsima" je u tim trenucima trebao gol kako bi preuzeli vodstvo na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračak nade za City pojavio se u 76. minuti kada je Ilkay Gundogan zabio glavom za 1-2 na ubačaj Raheema Sterlinga. Četiri minute kasnije Rodri je s ruba kaznenog udarca pogodio za 2-2 i City se našao u prilici trećim golom izboriti pobjedu i naslov prvaka bez obzira na ishod utakmice u Liverpoolu. Nije se trebalo previše čekati, u 83. minuti Gundogan je zabio za 3-2 za "ludilo" na Etihadu.

Momčad Pepa Guardiole je do 76. minute gubila 0-2, a potom u svega šest minuta zabila tri gola za čudesan preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burnley ispao iz Premierlige

U 84. minuti i Liverpool je stigao do prednosti od 2-1 golom Salaha, no to nije bilo dovoljno. "Redsima" je trebala pomoć Ville, koja na koncu nije stigla. U 89. je za 3-1 zabio i Robertson.

Zadnje kolo je razriješilo i pitanje posljednjeg putnika u niži rang natjecanja. Watfordu i Norwichu, koji su već ranije ispali, pridružio se i Burnley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leeds i Burnley su imali po 35 bodova, no Burnely je uoči zadnjih 90 minuta sezone imao bolju razliku pogodaka. Međutim, Leeds je u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Brentford sa 2-1, dok je Burnley kod kuće istim rezultatom izgubio od Newcastle Uniteda.

Chelsea okončao sezonu na trećem mjestu

Tottenham je gostujućom pobjedom protiv Norwich Cityja sa čak 5-0 potvrdio četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Za londonski sastav su zabili Dejan Kuluševski (17, 64), Harry Kane (32) i Son (70, 75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u zadnjem kolu kod kuće pobijedio Watford sa 2-1, a Mateo Kovačić nije nastupio zbog ozljede gležnja.

Na koncu je City slavio sa 93 boda, dok je Liverpool drugi s bodom manje. Chelsea na trećem mjestu ima 74, a Tottenham kao četvrti je sakupio 71 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek utakmice

Premierliga, 38. kolo

Manchester City - Aston Villa 3:2

Liverpool - Wolverhampton 3:1

Arsenal - Everton 5:1

Norwich - Tottenham 0:5

90' Gotovo je! City je prvak Engleske s 93 boda, a Livepool je na kraju na drugome mjestu s 92 boda!

89' Pokušava sada Livepool preokrenuti cijelu situaciju. 3:1 je! Robertson je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije. Zabio je preciznim udarcem uz desnu stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Pritisnuo je sada i Livepool... Salah je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i zakucao je loptu nisko uz lijevu stativu. Sada je 2:1.

81' City je prelomio cijelu utakmicu u samo pet minuta! Kevin De Bruyne je odlično dodao i Gundogan je imao lagan posao, samo je poslao loptu u praznu mrežu. Rezultat je 3:2. Ovakvo je City prvak Engleske!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' City se uspio vratiti u potpunosti u utakmicu u samo tri minute! Rodri je vidio priliku i iskoristio ju. Pucao je iz prve s ruba šesnaesterca, pogodivši donji lijevi kut. Rezultat je 2:2.

76' City je zabio svoj prvi gol. 2:1 je! Sterling je lijepo centrirao u šesnaesterac, gdje je Gundogan pucao glavom po golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Son nije oklijevao i raspalio je loptu iz sve snage malo izvan šesnaesterca. Šut je bio precizan i lopta je ušla uz desnu stativu. Tottenham povećava vodstvo na 0:5.

70' Tottenham ne prestaje zabijati. Sada je na semaforu 0:4. Sonje ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije. Zabio je preciznim udarcem uz desnu stativu. Oni tako i dalje odlaze u Ligu prvaka, dok će Arsenal u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Kakav potop Cityja... Ollie Watkins je glavom dodao loptu, a dočekao ju je Philippe Coutinho i opet glavom poslao u mrežu. Aston Villa vodi 0:2. Iako, s ovakvim raspletom City je i dalje prvak Engleske s obzirom na bolju gol-razliku.

60' Još jednom zabija Arsenal, sada je pak strijelac Gabriel, ali i dalje moraju čekati kiks Tottenhama kako bi došli do četvrtoga mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Prema ovome će Arsenal igrati Europsku ligu sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Arsenal je zabio svoj treći pogodak, ovoga puta je strijelac Cedric, ali je i dalje Arsenal peti na tablici jer Tottenham vodi 0:2.

51' Preokrenuo je sada Liverpool situaciju u potpunosti. Mane je bio strijelac i cijela momčad je krenula odmah slaviti, ali je sudac pokazao na VAR i kako se taj gol ipak mora provjeriti. I tako je, označeno je zaleđe i ipak ništa od pogotka. Liverpool je na 30-ak sekundi bio prvak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme u svim ogledima.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Ako utakmice završe ovakvim rezultatima, Manchester City postat će prvak, a Tottenham ide u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Šok za Man. City, Aston villa je povela na Etihadu. Zabio je Cash. Sada su Građani bodovno poravnati s Liverpoolom, ali su i dalje prvi zbog bolje gol-razlike. Ali pitanje je koliko će gugo biti takva situacije jer Liverpool dominira protiv Wolvesa, sijeva sa svih strana na Anfieldu i čini se kao da je pitanje trenutka kada će momčad Jurgena Kloppa povesti.

33' Odmah je zbio i Tottenham. Kane vodi Spurse prema ligi prvaka, teško će se Norwich izvući iz ovog zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' Novi gol Arsenala, Topnici su golom Nieketaha nakon kornera povećali svoju prednost na 2:0.

27' Arsenal je poveo, zabio je Martinelli iz penala, no i dalje je peti jer vodi i Tottenham.

24' Liverpool je izjednačio. Mane je poravnao na 1:1.

16' Manchester City igra mirno i dominira protiv Aston Ville. Strpljivo igrači Pepa Guardiole kontroliraju igru i pokušavaju stvoriti šansu za gol.

16' Tottenham je poveo u Norwichu, zabio je Kuluševski.

4' GOL Wolverhampton je poveo protiv Liverpoola na Anfieldu, zabio je Pedro Neto. Grozan početak utakmice za Redse, Klopp samo vrti glavom u nevjerici.

1' Počele su utakmice.

____________________________________________________________

U nedjelju u isto vrijeme (17 sati) počinju sve utakmice zadnjeg kola ovosezonske Premierlige.

Aktualni prvak Manchester City u posljednjih 90 minuta ulazi kao prvoplasirana momčad i da bi sigurno obranili titulu, morat će na svom terenu svladati Aston Villu. Drugoplasirani Liverpool kolo prije kraja ima samo jedan obod manje od Građana i ne ovisi sam o sebi. Kako bi osvojili titulu, Redsi svojoj utakmici moraju pobijediti Wolverhampton i City mora kiksati protiv Ville.

Velika će se borba voditi i za četvrtu poziciju, koja vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Trenutno je četvrti Tottenham koji u zadnjem kolu gostuje kod Norwicha, a petoplasirani Arsenal iščekuje njihov kiks. Kako bi izborili LP, Topnici trebaju u svojoj utakmici svladati Everton, a Spursi protiv Norwicha ne smiju osvojiti niti bod.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo