MAMIĆI SE HVATALI ZA GLAVU KAD SU OVO ČULI S TRIBINE NA KOJOJ SU BILI MAĐARSKI ULTRASI: / Ovo nisu očekivali od Fradija

Image
Foto: Screenshot/PIXSELL

Navijačka grupa Fradi solidarizirala se sa zagrebačkim Bad Blue Boysima

8.8.2019.
16:11
Screenshot/PIXSELL
VOYO logo

Na društvenim mrežama pojavio se kratki video navijanja Fradija, navijača Ferencvarosa, za vrijeme prvog susreta 3. pretkola Lige prvaka u Maksimiru između Dinama i spomenutog mađarskog velikana, u kojem skandiraju protiv Zdravka Mamića. Mađarski ultrasi pod vodstvom podgrupe Green Monsters solidalizirali su se s zagrebačkim Bad Blue Boysima zbog sličnih problema koje su imali s vodstvom kluba, pa je u jednom trenutku s južne tribine počelo odjekivati: "Fuck you Mamić, fuck you".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fradijevci se solidarizirali s Boysima

Inače, u studenom 2017. godine ultrasi Ferencvarosa vratili su se na svoj stadion. Nije ih bilo na stadionu tri i pol godine. Razlog tomu je iznenadno uvođenje sustava za skeniranje na tada tek izrađenoj Grupama Areni, što se nije svidjelo grupi Fradi koja je imala osjećaj da se odluka donijela bez da se s njima itko konzultirao, bez da se navijače išta pitalo. Navijači su imali osjećaj da su iz ove teme i odluke, kako su to sami tada bili kazali, izostavljeni pa su se odlučili na bojkot.

Da se razumijemo, Fradijevci se nisu složili s mnogim odlukama kluba do te situacije, samo što je sustav skeniranja bio kap koja je prelila čašu. Mislili su da bi se ova pitanja mogla riješiti diskusijom. Međutim, sustav skeniranja nije bio takva kategorija za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog navedenog, Ferencvarosovi ultrasi solidalizirali su se s Boysima i tako pokazali ultras mentalita (navijačku svjest).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretjerano pisanje i napuhavanje o respektabilnoj grupi Fradi

Inače, uoči utakmice u hrvatskim medijima pomalo pretjerano se pisalo o ultrasima iz Budimpešte kao “zloglasnim” huliganima pod nazivom “Green Monsters” koji u Zagreb dolaze još “zloglasnijim” vlakom (još pretjeranije) s njih 1500 (oko 500 ih je došlo autima, na parkiralištu kod južne tribine našlo se nešto više od 50 vozila, prema informacijama s Facebooka Fradija i 80 vozila, što kombija, što automobila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

06.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Ferencvarosi TC. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Istina, huligani Ferencvaroša imaju određenu huligansku reputaciju, u to nema sumnje, ali sigurno ne siju “strah i trepet” gdje god se pojave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Famozna crnina

Ovog puta navijači Ferencvaroša koji se ne zovu “Green Monsters” kako se moglo pročitati na nekim portalima, nego “Fradi” (“Green Monsters” su najjača i trenutno vladajuća podgrupa u grupi koja im vodi tribinu), na gostovanje su krenuli u “crnini”, pa je to u hrvatskim medijima, posebno na portalima, odjeknulo malo dramatično, predramatično rekli bi smo… Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako se pojavila informacija kako je uoči utakmice pao dogovor između Bad Blue Boysa i Fradija o nenapadanju, pa sukladno s time nisu zabilježeni izgredi i bilo kakve navijačke tučnjave na ulicama Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo