MALTEŽANI SE JOŠ UVIJEK BOJE HRVATSKIH NAVIJAČA: / Uništili tribinu, tukli se s policijom, neviđen broj specijalaca od njih je čuvao stadion

Image
Foto: Youtube/Screenshot

Sjećaju se Maltežani itekako gostovanja hrvatskih navijača koja su završavala neredima kakve njihov nogomet nije vidio

9.7.2019.
13:52
Youtube/Screenshot
VOYO logo

HNL sezona nije nego završila, a već je počela nova - ona europska. Nogometaši splitskog Hajduka spremni su za prvu utakmicu prvog pretkola kvalifikacija Europske lige koju im je donijelo četvrto mjesto u domaćem prvenstvu prošle sezone.

Hajdukovci su na Maltu stigli u nedjelju, a dočekale su ih visoke temperature, na koje su se trebali priviknuti nakon priprema u osjetno hladnijem slovenskom Pohorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVO OD 18, HAJDUK OČEKUJU PAKLENE TEMPERATURE NA MALTI: /

"Utakmica nam dolazi prerano"

Image
UŽIVO OD 18, HAJDUK OČEKUJU PAKLENE TEMPERATURE NA MALTI: /

"Utakmica nam dolazi prerano"

Osim nogometaša, priča u Malti su i navijači. Sjećaju se Maltežani itekako gostovanja hrvatskih navijača koja su završavala neredima kakve njihov nogomet nije vidio.

Loša bila 2005.

Utakmica koja je zauvijek obilježila hrvatske navijače na Malti jest kvalifikacijski susret 2005. godine. Hrvatska reprezentacija iznenađujuće i razočaravajuće je odigrala remi na gostovanju u Valleti pod vodstvom Zlatka Kranjčara. Poveli su Vatreni golom sina mu Nike, a Wellmann je izjednačio za konačnih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaranje krajnjimrezultatom prenijelo se na tribine, gdje su hrvatski navijači napravili kaos. Prema službenim izvještajima, na tribinama je bilo između 900 i 1000 gledatelja pa je bilo dosta praznih stolica koje su hrvatski navijači odlučili - uništiti. Doduše, malteška policija nije bila spremna na ovakve izgrede pa su neredi eskalirali. Navodno je samo pet policajaca osiguravalo tribinu s hrvatskim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epilog je bio 103 uhićena navijača, od kojih većina nije ni sudjelovala u incidentima, "hapsila" je policija sve hrvatske navijače redom, a Hrvatski nogometni savez dobio je drastičnu novčanu kaznu. Zanimljivo je da je Hrvatska u to vrijeme bila ozbiljan kandidat za domaćina Europskog prvenstva, no šanse za domaćinstvo su nam ovim incidentom uništene zajedno sa stadionom u Valleti

Zabrana nije zaustavila nerede

Hrvatski navijači dobili su zabranu ulaska na stadion u utakmici s Maltom deset godina nakon teških nereda u Valleti. No nije ih to spriječilo da naprave još jedan incident. Ta je utakmica odigrana nekoliko mjeseci nakon što je na poljudskom travnjaku unatoč praznim tribinama osvanula svastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto na stadionu, tom prilikom je mjesto incidenta bilo u centru grada gdje su se Hrvati potukli sa srpskim zaštitarima. Policija je ovaj put reagirala brzo i uhićeno je šest hrvatskih navijača. Za razliku od 2005. godine, na stadionu je tad osiguranje bio na vrlo visokoj razini, pisalo se čak i da nikad na Malti nije viđeno toliko policajaca, specijalaca i redara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida se tukla s policijom

Ni navijačka skupina Torcida nije nepoznanica Maltežanima. Hajduk i Birkirkaru spojio je ždrijeb pretkola Kupa UEFA krajem sedmog mjeseca 2008. godine. Iako su "bili" lako riješili tu prepreku na terenu, na tribinama su se navijači opet sukobili s policijom.

Nakon tučnjave uslijedila je kazna UEFA-e. Hajdukovi navijači nisu smjeli svoj klub pratiti na dva uzastopna gostovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo