DEBAKL U TALLINNU: / Estonski 'amateri' osramotili Vatrene, Marko Pjaca iznesen s terena s bolnom grimasom na licu

Image

Hrvatska nogometna reprezentacija propisno se osramotila u utorak navečer u Tallinnu. Estonski amateri s 3-0 pobijedili su renomirane Vatrene. U 64. minuti s terena je na nosilima iznesen Marko Pjaca

28.3.2017.
19:48
VOYO logo

Le Coq Arena, Tallinn

ESTONIJA - HRVATSKA 3-0

Strijelci: 1-0 Luts (1), 2-0 Vassiljev (81), 3-0 Zenjov (84)

Pred 3.500 gledatelja na Le Coq Areni sudio je Mark Clattenburg iz Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESTONIJA: Aksalu (Meerits, 46)- Teniste (Mool, 85), Baranov,Anier (Zenjov, 70), Kait, Klavan, Mets, Kallaste, Luts, Dmitrijev (Antonov, 86), Anier, Toomet (Vassiljev, 76)

HRVATSKA: L.Kalinić - Lešković, Mitrović, Vida (Jedvaj, 85)- Pjaca (Ćorić, 64), Kovačić, Bradarić (Badelj, 58), Rog (Pivarić, 58), Perišić - Čop, Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija proživjela je noćnu moru u Tallinnu. U pravom smislu te riječi! Ozlijedio se Marko Pjaca, čini se kako je adutu Juvea propalo koljeno, samo se srušio na travnjak. Lovre Kalinić dobio je tri jeftina pogotka koji, ruku na srce, idu na dušu i obrane Vatrenih, kao i početnoj Čačćevoj ideji da Estonce napadne s trojicom u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/video/x5gitdn_goal-hd-estonia-2-0-croatia-28-03-2017-hd_sport

Prva pobjeda nad Hrvatskom

U devetom međusobnom susretu estonska reprezentacija je pobijedila hrvatsku vrstu 3-0 ostvarivši prvu pobjedu protiv 'vatrenih'. Srećom, bio je to prijateljski susret koji možda, nakon svega ovoga što se dogodilo, nije trebao Hrvatskoj. No, lako je sad biti "general poslije bitke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnjih osam susreta hrvatska vrsta je ostvarila šest pobjeda i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 16-2. Estonija je tako u jednom utakmici zabila više golova nego u osam dosadašnjih. Strašno!

'Pregaženi' od 119. reprezentacije svijeta

Hrvatsku su u Tallinnu od početnog sastava koji je prije četiri dana u Zagrebu pobijedio Ukrajinu predstavljali samo stoperi Domagoj Vida i Matej Mitrović. Tako izmiješani sastav teško je stradao kod Estonije, koja je ubilježila jednu od najvećih pobjeda u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ante Čačića "pregaženi" su od 119. reprezentacije svijeta po FIFA-inoj rang ljestvici, čime se novi eksperiment hrvatskog izbornika pokazao lošim potezom. Hrvatska je tako u svom devetom nastupu upisala prvi poraz od Estonije, a Ante Čačić na izborničkoj klupi doživio prvi poraz gledajući regularnih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sve to, na A. Le Coq Areni ozlijedio se i Marko Pjaca koji je u 64. minuti ostao ležati na travnjaku. Estonija je povela već u 57. sekundi susreta. Domaći ofenzivac Siimu Lutsu nije shvaćen ozbiljno kad je krenuo prema naprijed s loptom.

Lešković podcijenio, Mitrović ostao daleko, a Luts zabio Kaliniću kroz noge

Lešković ga je podcijenio, Mitrović je ostao daleko, a Luts je kroz noge zabio Lovri Kaliniću za 1-0. Ovo je bio Lutsu tek drugi pogodak za Estonijju u 29 odigranih susreta. I to protiv Hrvatske! Sjajna noć i za njega i za čitavu Estoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon početnog šoka, Vatreni su preuzeli inicijativu. Očekivano! Perišić je probio lijevi bok u 14. minuti, povratno odigrao za Pjacu čiji je udarac završio u naručju Aksalua. Lijepu su prigodu naši nogometaši imali i u 30. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je ubacio s lijeve strane, a Čop dobro tukao iz teške situacije. No, Aksalu je opet bio spreman. Hrvatska je bila bolja, dominirala na A. Le Coq Areni, ali naši igrači nisu uspjevali pronaći put do domaće mreže.

Ozljeda Pjace

U 40. minuti ogromna prilika za Estonce koji su bili vrlo blizu i drugom golu. Ubačaj Aniera pred gol Toomet je na pet metara dočekao glavom, Kalinić je čudesno obranio, a estonski napadač je odbijenu loptu još jednom uputio kao golu, no Vida je uspio skrenuti u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi i Hrvatska je imala veliku priliku, no udarac Leškovića glavom nakon udarac s kuta Kramarića obranio je vratar Aksalo. U 48. minuti nova prilika Estonaca, lopta je neočekivano došla do Kallastea, čiji udarac brani Kalinić.

U 64. minuti teže se ozlijedio Pjaca, koji je nezgodno stao i ozlijedio se, a zamijenio ga je Ćorić. Hrvatska je nastavila jalovo napadala, a u 81. minuti konkretni Estonci su zabili i drugi gol. Najbolji estonski napadač Vassiljev, koji je ušao u igru šest minuta ranije, primio je loptu na 16 metara i uputio precizan prizemni šut koji Kalinić nije uspio zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se potpuno raspala, pa je u 84. minuti Zenjov ostao sam ispred Kalinića i ispod hrvatskog vratara postigao i treći gol.

U 88. minuti Ćorić je iz blizine pogodio vratnicu, a u 90. minuti niti šut Perišića nije završio u mreži, pa su naši ostali i bez počasnoga gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOTOVA JE UTAKMICA

88' - Neće, pa neće. Ćorić je sad nakon jedne gužve u petercu Estonije pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Zenjov zabija i treći gol u mrežu Lovre Kalinića. Užas od igre, rezultata i prijateljske utakmice koja nam je samo narušila rejting. Sam je Zenjov izašao na Kalinića i pucao - ispod njega!

82 - GOOOL: Tek što je ušao, njihov ponajbolji igrač Konstantin Vassiljev pogodio je za 2-0! Ostao je Vassiljev sam na rubu šesnaesterca i tukao neobranjivo u lijevi kut gola Lovre Kalinića. Naša loša igra 'okrunjena' je tako zasluženim porazom od nogometnih patuljaka. Strašno. Nogometni liliputanci sramote renomiranu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Konstantin Vasiljev zakuhao je tamo na lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Pivarić je sad s lijeve strane pokušao u napadu pronaći Ćorića, ali dinamova veza nije se iskazala. Lako to čisti obrana Estonije.

72' - Hrvatska igra na 25 metara od gola s loptom u nogama. Kombiniraju Vatreni uzduž čitave zadnje linije s lijeva na desno, pa onda tek kreće unutra kreirati akcije. Vidi se da nedostaje ideje u igri Hrvatske kad nema Luke Modrića.

67' - Lešković je prvi igrač sa žutim kartonom.

64' - Marko Pjaca iznesen je s nosilima s travnjaka. U jednom je duelu krivo stao i praktički sam sebe onemogućio za nastavak utakmice. Čini se da je iskrenuo gležanj i morao je napustiti igru. Iznešen je na nosilima s bolnom grimasom na licu. U trenutku kad su ga podizali na nosila, imao je ruke na licu, vidjelo se da ga je jako boljelo. Ćorić će ući umjesto njega.

61' - Čop je pokušao pronaći Kramarića u napadu, ali riješava to Aksalu.

58' - Milan Badelj ulazi na teren u svom 29 nastupu za Hrvatsku, dok Filipa Bradarića. Uz ovu izmjenu, dogodila se i još jedna. Josip Pivarić zamijenio je nevidljivog Marka Roga u ovom dvoboju.

53' - Hrvatska nastavlja dominirati, no za sad ne uspijeva naći put u mrežu Aksala.

46' - Opet prilika za Hrvatsku koju sjajnim postavljanjem rješava Aksalu. Mitrović je pucao glavom nako ubačaja iz kornera, ali estonski vratar je i ovaj put na pravom mjestu. Nije loš taj Mihkel Aksalu. Radi se o vrataru koji brani u finskoj ligi za "Finnish Veikkausliiga club SJK".

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' -GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Hrvatska je imala inicijativu i nekoliko dobrih prigoda, no Estonci su ti koji vode. Uz to, mogli su pred kraj susreta i zabiti za 2-0.

45' -Nakon Kalinićeve obrane i intervencije Vide, i njegov kolega vratar Aksalu s druge strane obranio je čudo. Poslije kornera je tukao Matej Mitrović, činilo se da će to ući u mrežu, međutim, golman finskog SJK-a refleksno je spasio čisti gol. Bravo na intervenciji.

‘ŠUGE, MAFIJO, GOTOVO JE GOTOVO’: Na Le Coq Areni čuju se uvrijedljiva skandiranja protiv HNS-a

Na odmor se odlazi s vodstvom 1-0 Estonije.

40' - VELIKA PRILIKA ESTONIJE: Vida spašava s crte, Kalinić je isto imao sjajnu interevnciju. Što je obranio naš golman! Luts je ubacio, Toomet skočio i pucao glavom, ali Lovre je u padu to skinuo nogom. Iz odbijanca su Estonci ponovno zaprijetili, dobro zapucali u gol šansi, no Vida je uz malo sreće spriječio drugi gol domaćih.

31' - Kramarić je preuzeo Perišićev posao po lijevoj strani, centrirao na Čopa koji je uspio pucati atraktivno. Ipak, Aksalu je sjajno to obranio. Parada na otvorenoj sceni.

26' - Jack Collin podigao je zastavicu. Andrej Kramarić bio je u zaleđu, dobio je loptu iza domaće obrane od strane Perišića i sjurio se u kazneni prostor, ali ništa od prilike.

19' - Loš pokušaj Bradarića s 20 metara. Lopta je otišla daleko od lijeve vratnice gola Aksalua.

14 - Kao da smo prozvali Perišića.Upravo je sad on probio lijevu stranu, izbacio svog čuvara iz ravnoteže te namjestio loptu na šut aktivnom u ovom početku susreta Marku Pjaci, ali Juveov as pucao je slabo, ravno u Aksalua koji je to rutinski pokupio. Estonija osim akcije kod gola nije ništa odigrala. Hrvatska se budi.

10' - Prebacujemo igru na lijevu stranu gdje ponovno "caruje" Ivan Perišić, kapetan u ovom dvoboju. Čeka se njegov bljesak.

5' - Odmah smo preuzeli inicijativu i krenuli prema golu Estonaca, počeli smo igrati, uozbiljili se nakon početnog šoka. Bila je tu i sitna gužva ispred golmana Aksalua, ali spasili su se domaći. Prijetio je i Vida poslije kornera, no estonski golman je siguran. Zanimljiv početak. Jako zanimljiv...

1' - GOOOL ZA ESTONIJU! Vatreni su primili jeftin gol. Čačićeva taktika s trojicom u obrani pala je u vodu za manje od minute. Domaći ofenzivac Siimu Lutsu nije shvaćen ozbiljno kad je krenuo prema naprijed s loptom. Lešković ga je podcijenio, Mitrović je ostao daleko, a Luts je kroz noge zabio Lovri Kaliniću za 1-0. Ovo je Lutsu tek drugi pogodak za Estonijju u 29 odigranih susreta.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Izbornik Čačić odlučio je započeti susret s trojicom u obrani.

17.25 - Ante Čačić je na klupi ostavio prvotimce protiv Ukrajine; Badelja, Jedvaja i Pivarića, a odmah nakon spomenute utakmice, putovanja u Estoniju oslobodio je Modrića, Rakitića, Mandžukića, Subašića i Nikolu Kalinića, kako bi se odmorili. Priliku dobili mlađi i igrači s manjom minutažom. Još su ranije otpali Ćorluka, Vrsaljko i Lovren.

17.14 - Objavljeni su i sastavi.

Vatreni će u LeCoq Areni zaigrati u ‘šarenom’ sastavu. U Estoniju nisu doputovali Danijel Subašić, Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Nikola Kalinić i Marcelo Brozović tako da će priliku dobiti igrači koji inače manje igraju, ali i Ivan Perišić kojeg zbog suspenzije nije bilo u pobjedi protiv Ukrajine (1-0) u petak. Upravo će Perišić biti kapetan u Tallinnu.

Image
ČAČIĆ OPREZAN U HLADNOM TALLINU: /

'Uvijek nam je bilo teško protiv Estonaca, pa Bariću su zagorčali život'

Image
ČAČIĆ OPREZAN U HLADNOM TALLINU: /

'Uvijek nam je bilo teško protiv Estonaca, pa Bariću su zagorčali život'

Prvu službenu utakmicu odigrali smo u Tallinnu

Hrvatska je dosad odigrala osam utakmica protiv Estonije, ostvarivši pritom šest pobjeda i dva neodlučena ishoda. Hrvatska je protiv Estonije odigrala prvu službenu utakmicu nakon proglašenja neovisnosti. Bilo je to na startu kvalifikacija za EP 1996. godine u Engleskoj. Do tada smo odigrali 13 prijateljskih utakmica, a gostovanje u Tallinnu 4. rujna 1994. godine bio je prvi kvalifikacijski susret Vatrenih. Hrvatska je slavila 2-0 golovima Davora Šukera (45, 69)

Uzvratni susret je odigran u rujnu 1995. godine u Zagrebu uz uvjerljivu hrvatsku pobjedu 7-1. Tri gola je zabio Šuker (29, 58, 89), a među strijelce su se upisali i Mladen Mladenović (3), Alen Bokšić (29), Zvonimir Boban (41) i Igor Štimac (81). Pogodak za goste zabio je Reim u 17. minuti

Protiv Estonije smo ponovo igrali u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine. Dvoboj u Osijeku bio je prvi službeni nastup Otte Barića na hrvatskoj klupi, a susret igran 7. rujna 2002. završio je 0-0. Uzvratni susret je igran u lipnju 2003. u Tallinnu, a Hrvatska je pobijedila 1-0. Pogodak odluke zabio je Niko Kovač u 77. minuti.

Eduardov šou

Uslijedile su dvije međusobne utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine u Austriji i Švicarskoj i dvije hrvatske pobjede. U Tallinnu je bilo 1-0, a u Zagrebu 2-0, a sva tri gola je zabio Eduardo da Silva. U Tallinnu je mrežu Marta Pooma zatresao u 32. minuti, a u Zagreb je zabio dva gola Pavelu Londaku u 39. i 50. minuti.

Posljednje dvije utakmice bile su prijateljske. U svibnju 2010. godine u Tallinnu je bilo 0-0, a dvije godine kasnije u Puli je bilo 3-1. Golove za hrvatsku vrstu zabili su Vedran Ćorluka (16), Nikola Kalinić (20) i Ognjen Vukojević (86), dok je strijelac za Estonce bio Vassiljev Konstantin (88).

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo