LUKA MODRIĆ SPASITELJ REALA: / U Madridu se uzdaju u njega, a naš maestro sprema se prodrmati nogometni svijet do temelja

Image
Foto: AFP

Luka Modrić vratio se u formu i veznjak Reala imat će ključnu ulogu večeras protiv Barcelone

6.2.2019.
12:13
AFP
VOYO logo

Večeras od 21.00 na Camp Nou Barcelona i Real Madrid odigrat će prvu polufinalnu utakmicu španjolskog Kupa i to je glavna vijest španjolskih sportskih, kao i ostalih svjetskih nogometnih medija. Osim što se ovaj El Clasico gleda(o) kroz prizmu mogućeg (ne)nastupa Lionela Messija, koji je protekle subote protiv Valencije zadobio ozljedu aduktora, u susretu u kojem je zabio dva gola, a koji se nalazi na Valverdeovom popisu igrača koji konkuriraju za susret, još jedno ugledno nogometno ime nalazi se u središtu pozornosti javnosti, ono našeg maestra, Zlatne lopte Luke Modrića.

Image
TRENER BARCELONE RIJEŠIO MISTERIJ OKO LIONELA MESSIJA: /

Ovo su vjerojatni sastavi za El Clasico

Image
TRENER BARCELONE RIJEŠIO MISTERIJ OKO LIONELA MESSIJA: /

Ovo su vjerojatni sastavi za El Clasico

Vratio se u formu

Luka Modrić vratio se u formu i veznjak Real Madrida imat će ključnu ulogu protiv Barcelone. Zabio je protiv Seville i Betisa te je pomogao Realu da osvoje ključne bodove u siječnju. S tri pogotka u posljednjih osam nastupa Modrić sigurno doživljava neku vrstu golgeterske renesanse. A Realu su potrebni golovi jer su Asensio i Bale izvan stroja i pogotovo nakon odlaska Ronalda. Stoga, Beinsports uoči El Clasica pita se: "Da li je Luka ključ Realovog preporoda ove sezone?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Solari napokon pronašao pobjedničku formulu'

"Luka Modrić vratio se u formu i igrač Real Madrida igrat će ključnu ulogu kada se njegova ekipa suoči s Barcelonom u polufinalu Copa del Rey. Poveznica iz zadnje četiri godine koja spaja najveća dva španjolska kluba je prosperitetna perspektiva, s nedavnim preporodom Modrića i Reala koji prijete Barcinoj dominaciji u kupu. Barca lovi petu uzastopnu krunu Copa del Rey i Realu je u LaLigi dobro odmakao - oni su osam bodova iza lidera - to bi mogla biti najbolja šansa Reala da osvoje i španjolski Kup, te trofeju najbolje momčadi Svjetskog klupskog prvenstva dodaju trijumf u natjecanju u kojem su posljednji put slavili 2014. godine, kad su u finalu nadigrali upravo Barcelonu s 2-1. Santiago Solari je napokon pronašao pobjedničku formulu na Santiago Bernabeu, a Real je pobijedio u pet utakmica zaredom u svim natjecanjima do večerašnjeg susreta u Camp Nou", piše Beinsports i dodaje:

'Središnji dio pobjedničkog niza upravo je Modrić'

"Središnji dio njihovog pobjedničkog niza upravo je Modrić, koji je nakon sporog i lošeg početka sezone, koji je bio narušen spekulacijama da bi mogao otići u diva Serie A Inter, kao i razumljivom zamoru od napora u vođenju Hrvatske do finala SP-a, ponovno u top formi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski AS prije dva dana donio je tekst o njegovom vjerojatnom ostanku na Santiago Bernabeu u obliku novog, izdašnijeg produljenog ugovora, koji se klub sprema ponudu kapetanu Vatrenih. No, jedan detalj, odnosno opis njegove igračke veličine, najbolje dočarava kako na Luku gledaju u Realu, Madridu, općenito Španjolskoj...

Image

'Hrvat uvijek ide licem u lice, radilo se o dobrim ili lošim stvarima'

"Modrićeva pjesma s Florentinom Pérezom i Joséom Ángelom Sánchezom je totalna. Dvojica šefova kluba jako ga cijene zbog svojih nastupa i igre na travnjaku, kao i zbog svoje iskrenosti izvan. Hrvat uvijek ide licem u lice, radilo se o dobrim ili lošim stvarima, i nikada se ne krije iza trećih strana koje prenose ono što on želi reći. To ga čini snažnim čovjekom i u svlačionici, gdje ga poštuju svi njegovi suigrači".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčitaniji dnevni sportski list u Španjolskoj Marca ovako opisuje Modrićev preporod i značenje za uspjehe Reala...

Image

U siječnju pokazao odličnu formu

"Luka Modrić se vratio. Hrvat je u siječnju pokazao odličnu formu, što je kulminacija njegovih loših partija nakon SP-a 2018., u godini u kojoj je skupljao nagrade za igre koje je trebalo nagraditi. Modrić je 2019. godine započeo kao jedno od ključnih lica novog Reala, onoga koji povezuje pobjede i dobre igre, s blagom taktičkom promjenom koja je doprinijela njegovoj izvedbi. Da, u Realu je u tijeku 'operacija 10'. Modrić je motiviraniji više nego ikad zato što ga je Solari to zamolio. Argentinac je potaknuo svoju Zlatnu loptu da igra sa više slobode i potaknuo ga da češće uzme stvar u svoje ruke. Rezultat je očigledan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo