Messi ruši sve rekorde: Argentinac ostvario još jedno veliko postignuće

10.2.2015.
9:16
VOYO logo

Lionel Messi ponovno je ušao u povijest, i sada grabi prema vječnosti! Naime, fantastični nogometaš Barcelone proteklog je vikenda u 22. kolu Primere protiv Athletic Bilbaoa (slavlje Barce 5:2) stigao do impresivne brojke od 105 dodavanja za gol. Messi se, tako, izjednačio s vodećim na ljestvici, legendarnim portugalskim majstorom Luisom Figom. Iza njih su Xavi Hernandez (95) i Dani Alves (92).

Kada se tome pridodaju i ostali rekordi (najbolji strijelac Primere i Barcelone u povijesti sa 267 golova, vodeći je i po golovima i asistencijama u Ligi prvaka, broju pogodaka u sezoni i kalendarskoj godini, a ima i najviše osvojenih Zlatnih lopti, te hat trikova), onda dolazimo do zaključka da je Messi uistinu neprikosnovljeni vladar svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljen sam Messijevim postignućima i rekordima. Velika je čast igrati s njim. Dobro nam ide i sad moramo samo tako nastaviti i dalje. Ono što smo prezentirali protiv Bilbaoa bilo je uistinu spektakularno", kazao je brazilski nogometaš Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je i ove sezone najbolji asistent španjolske prve lige sa 12 asistencija za pogodak. Ima tri više od prvog pratitelja i najvećeg rivala Cristiana Ronalda i Čeriševa iz Villareala. Messi je u 2015. godini sudjelovao kod 14 pogodaka Barcelone (9-5), što je dvostruko više od prvog sljedećeg na listi, našeg Marija Mandžukića (5-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo