RASPLET LIGE PRVAKA / Bayern razvalio Barcelonu i izbacio ju iz Lige prvaka, Sane zabio spektakularan pogodak

Image
Foto: Profimedia

Utakmica Atalante i Villarreala zbog snježne je oluje odgođena za sutra

8.12.2021.
23:09
Profimedia
VOYO logo

Bayern je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka na svojoj Allianz Areni pobijedio Barcelonu 3:0 i tako potvrdio plasman u osminu finala. Barcelona ne samo da je doživjela težak poraz, već su ovako završili i na trećem mjestu u skupini te natjecanje nastavljaju u Europskoj ligi.

Barcelona je utakmicu počela žestoko, no izgledalo je sredinom prvog dijela kao da su Xavijevi dečki izgorili od želje te se ispuhali, a onda je Bayer preuzeo konce igre u svoje noge. Thomas Muller pogodio je u 34. minuti, a do kraja prvog poluvremena sjajno je zabio i Leroy Sane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona nije stvorila pravu šansu, a trener Bayerna Julian Nagelsmann uspio je dati priliku i nekim mlađim igračima. Kroz jako dobru igru stigao je i treći pogodak. U 63. minuti Musiala je zabio na asistenciju Daviesa i tu je priči bio kraj. Josip Stanišić nije igrao za Bavarce zbog ozljede.

Image
ZA NJEGA SU GODINE SAMO BROJ /

Dame i gospodo, uživajte u dvije minute čiste magije u izvedbi maestra Luke, Nerazzurri nisu znali što im se događa

Image
ZA NJEGA SU GODINE SAMO BROJ /

Dame i gospodo, uživajte u dvije minute čiste magije u izvedbi maestra Luke, Nerazzurri nisu znali što im se događa

Manchester remizirao

Na drugom mjestu ove skupine našla se Benfica koja je pobijedila DInamo Kijev kod kuće 2:0 te se isto tako plasirala u osminu finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F Manchester United je odigrao 1:1 protiv Young Boysa potvrdivši prvo mjesto u skupini. United je poveo sjajnim golom Mason Greenwood u devetoj minuti, a izjednačio je Fabian Rieder u 42. minuti.

U drugom susretu Atalanta i Villarreala su u Bergamu trebali odlučiti o drugom mjestu, no susret je odgođen zbog snježnog nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ManU je osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, Villarreal ima sedam, Atalanta šest, a Young Boysi pet bodova.

Lille oduševio

Skupina G je bila jedina u kojoj su sva četiri kluba mogla do osmine finala, a na koncu su slavili Lille i RB Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski prvak je na gostovanju pobijedio Wolfsburg sa 3:1 osvojivši prvo mjesto u skupini. Gosti su poveli u 11. minuti golom Buraka Yilmaza, na 2:0 je povisio Jonathan David u 72. minuti, a za 3:0 je šest minuta kasnije zabio Angel  Gomes. U samoj završnici susreta Renato Steffen je smanjio na 1:3. Ivo Grbić je branio za Lille.

U drugom susretu RB Salzburg je porazio Sevillu sa 1:0, a pogodak odluke zabio je u 50. minuti Noaha Okafor. Od 64. minute Andalužani su ostali s igračem manje nakon što je isključen Joan Jordan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sučić pobijedio Rakitića

Luka Sučić je za RB Salzburg igrao do 75. minute, dok je Ivan Rakitić u redovima Seville na terenu proveo 68. minuta.

Lille je na koncu osvojio prvo mjesto sa 11 bodova, RB Salzburg ima bod manje, Sevilla je treća sa šest bodova i seli u EL, dok je Wolfsburg zadnji s pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo još da su ranije večeras nastup u osmini finala Lige prvaka osigurali Juventus i Chelsea. Juve je uzeo prvo mjesto u njihovoj skupini, a Bluesi drugo.

Liga prvaka, rezultati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern - Barcelona 3:0

Manchester United - Young Boys 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg - Sevilla 1:0

Benfica - Dinamo Kijev 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg - Lille 1:3

Gotove su utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Krenula su sad Wolfsburgu kola nizbrdo, Lille je zabio i treći pogodak. Angel Gomes autor je ovog pogotka.

72' Lille zabija još jedan gol i vjerojatno ovime potvrđuje svoje prvo mjesto u skupini. Velik je ovo uspjeh za francusku momčad. Jonathan David je zabio za 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Vodi Bayern 3:0 Musiala je zabio gol nakon što je Davies probio lijevu stranu i ubacio mu savršeno loptu. Treći gol Bayerna pogledajte OVDJE.

53' Salzburg vodi protiv Seville, Noah Okafor pogodio je za vodstvo Austrijanaca. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' U međuvremenu su Young Boysi zabili gol Manchester Unitedu. Pogodio je Fabian Rieder.

43' Sjajan, fantastičan gol Leroya Sanea i to je 2:0 za Bayern. Barcelona je razbijena, a Saneovu bombu pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Vodi Bayern. Nakon dobrog pritiska Barcelone u startu, Bavarci pokazuju da su bolja momčad. Gol Thomasa Mullera malo je neobičan, pogledajte ga OVDJE.

22' Dok pada snijeg u Bergamu, padaju golovi u Lisabonu, Benfica vodi 1:0, a strijelac je Jaremčuk. Pogledajte taj pogodak OVDJE. Odmah za njim zabio je i Gilberto, njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' Neće se danas igrati utakmica Atalante i Villarreala. Jak snijeg stvara probleme i utakmica je odgođena za sutra.

11' Vodi i Lille u gostima kod Wolfsburga i to ga stavlja na prvo mjesto u skupini. Ikona turskog nogometa Burak YIlmaz zabio je za Francuze, a asistirao mu je Ikone. Pogledajte taj pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' Manchester United vodi 1:0 protiv Young Boysa. Mason Greenwood zabio je gol, pogledajte ga OVDJE.

1' Počele su utakmice.

20:00 - Stigli su početni sastavi za večerašnje utakmice. Bayern kreće s jakom postavom, iako im ova utakmica neće promijeniti situaciju. Osigurali su prolazak. U kadru nema našeg Josipa Stanišića. Mario Pašalić također nije u sastavu Atalante, već na klupi, no zato je Ivan Rakitić u prvoj postavi Seville večeras protiv Salzburga.

19:00 - U srijedu će se utakmicama posljednjeg kola završiti grupna faza najelitnijeg europskog nogometnog klupskog natjecanja, Lige prvaka.

Najviše pažnje privlačit će dvoboj nogometnih giganata, Barcelone kod Bayerna u Munchenu, gdje Katalonci moraju osvojiti tri boda za prolazak.

U Skupini E Manchester United je već osigurao prvo mjesto, a za drugu poziciju u posljednjem kolu se bore Atalanta našeg Marija Pašalića i španjolski Villarreal.

U skupini G mogu proći svi klubovi, a u grupi H Chelsea i Juventus su već osigurali prolazak, a posljednje kolo će odlučiti pobjednika skupine.

Stanje po skupinama:

U Skupini E njemački prvak Bayern je već osigurao prvo mjesto u skupini, a za drugo mjesto se bore Barcelona i Benfica. Španjolski velikan ima dva boda više od Portugalaca, no Katalonce očekuje teško gostovanje u Munchenu. Za očekivati je da će Benfica na Luzu pobijediti otpisani Dynamo. U tom slučaju Barci igra samo pobjeda na Allianz Areni jer je Benfica bila bolja od Barce u međusobnim susretima (3-0, 0-0).

SKUPINA E: Bayern (15), Barcelona (7), Benfica (5), Dinamo Kijev (1)

ManU je osigurao prolaz i prvo mjesto u skupini F, dok će se za drugu poziciju boriti španjolsk Villarreal i talijanska Atalanta, za koju igra hrvatski reprezentativac Mario Pašalić. Young Boysi ne mogu do osmine finala LP, ali mogu do trećeg mjesta i Europske lige. Za drugo mjesto u Bergamu će se boriti Atalanta i Villarreal, a domaćinu igra samo pobjeda. U drugom susretu na Old Traffordu se sastaju ManU i švicarski prvak.

SKUPINA F: Manchester United (10), Villarreal (7), Atalanta (6), Young Boys (4)

Skupina G je jedina u kojoj sva četiri kluba mogu do osmine finala. Lille je u najboljoj situaciji, vodi na ljestvici i dovoljan mu je bod na gostovanju u Njemačkoj. Zanimljivo, četvrtoplasirani Wolfsburg može do osmine finala LP, ali ne i do Europske lige. Pobjedom bi preskočio Lille, dok ga remi i poraz ostavljaju na dnu. U drugom susretu sastaju se RB Salzburg i Sevilla. Austrijancima je dovoljan i bod, dok Ivan Rakitić i društvo moraju juriti pobjedu. U jednoj od kombinacija Lille, Wolfsburg i RB Salzburg bi mogli imati po osam bodova, a tada bi išli dalje Nijemci i Austrijanci, a Francuzi bi bili treći.

SKUPINA G: Lille (8), RB Salzburg (7), Sevilla (6), Wolfsburg (5)

Chelsea i Juventus idu dalje, a o "jedinici" će odlučiti zadnje kolo. Londonski "Bluesi" su bolji u međusobnom srazu s torinskom "Starom damom" pa im pobjeda u St Peterburgu protiv Zenita sigurno donosi prvo mjesto. Zenit je osigurao treće mjesto, dok Malmo gostovanjem u Torinu završava put.

SKUPINA H: Chelsea (12), Juventus (12), Zenit (4), Malmo (1)

Raspored utakmica:

Juventus - Malmo (18:45 sati)

Zenit - Chelsea (18:45 sati)

Atalanta - Villarreal

Bayern - Barcelona

Benfica - Dynamo Kiev

Manchester United - Young Boys

Salzburg - Sevilla

Wolfsburg - Lille

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo