KAOS U PORTUGALU / Torcida sudjelovala u makljaži? Pojavila se snimka tučnjave iz Lisabona, srpski portali strahuju: 'Čekaju Delije...'

Image

Uvertira u utakmicu bila je dosta vruća

9.12.2021.
8:53
VOYO logo

Portugalska Benfica osigurala je osminu finala Lige prvaka nakon što je na svom stadionu slavila protiv kijevskog Dinama s 2:0. Roman Jaremčuk je doveo portugalski sastav u vodstvo u 16. minuti, a na 2-0 je povisio Gilberto u 22. minuti.

Na koncu je Bayern osvojio prvo mjesto s 18 bodova, Benfica je druga s osam bodova, Barcelona je treća sa sedam i seli u Europsku ligu, dok je Dinamo Kijev na začelju s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vruća uvertira

Utakmica u Portugalu imala je vruću uvertiru jer je došlo do tučnjave domaćih i gostujućih navijača. Navodno su u njoj sudjelovali i pripadnici splitske Torcide, koja je u izvrsnim odnosima s No Name Boysima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihovo prijateljstvo datira još od 1994. godine, a povezao ih je tragični događaj koji se zbio 18. rujna te godine, nakon utakmice Hajduka i Benfice u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobri odnosi Splita i Lisabona

Troje navijača portugalske momčadi, Jorge 'Gullit' Mauricio, Laurentino 'Tino' Soares i Ana Rita Fernandes koji su bili pripadnici No Name Boysa, vraćajući se iz Splita izgubili su živote u nesreći u Pirinejima. I od tada se razvilo veliko prijateljstvo, koje je vidljivo i po zajedničkim transparentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gore spomenuta tučnjava rezultirala je s 54 uhapšena navijača dok je njih 12 završilo u bolnici.Ta bi se brojka pak u četvrtak mogla povećati. Postoje pak i nagađanja da se u Lisabonu očekuje novi kaos. Naime, Crvene zvezda gostuje kod Brage zbog čega srpski mediji strahuju da bi moglo doći do sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Večeras je u Lisabonu na programu utakmica između Benfice i Dinama iz Kijeva. Ova utakmica je od izuzetnog značaja za portugalsku momčad, pa su vatrene pristalice Hajduka iz Splita doputovale u Portugal kako bi podržale bratski klub.

Image
Image

Naime, Torcida ima jake veze s ultrasima Benfice, pa im često pružaju podršku na važnim susretima. Prisutnost Torcide u Portugalu stavlja na muke organe reda u ovoj zemlji, jer ako dođe do njihova susreta s Delijama očekuje se pravi kaos", piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo