Cijela zemlja u transu: Slavni klub ispada iz Lige prvaka!?

Nogometaši Olympiacosa pobijedili su Manchester United na svom stadionu u Pireju s 2-0 u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

25.2.2014.
23:00
VOYO logo

Grčka momčad u natjecanju po skupinama je dvaput izgubila od PSG-a, ali je ipak prošla dalje zajedno s francuskim prvakom u konkurenciji Benfice i Anderlechta. Snagu Olympiacosa na svojoj je koži osjetio Manchester United, koji pod vodstvom menadžera Davida Moyesa ionako prolazi kroz vrlo turobnu sezonu u Engleskoj, a sada je na rubu ispadanja i u Ligi prvaka već u osmini finala.

Domaćini su zasluženo pobijedili jer su pokazali bolji nogomet. Imali su 8 udaraca u okvir gola, dok su gosti, koji su ozbiljnije zaprijetili tek u završnici dvoboja, zapucali tek dvaput u okvir vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli u 38. minuti. Giannis Maniatis s više od 20 metara je lijevom nogom pucao prema buketu igrača u kaznenom prostoru u kojem se odlično snašao Alejandro Domínguez, koji je skrenuo loptu i prevario vratara Crvenih vragovaDavida de Geu.

https://vine.co/v/MmVlzj0ubbL/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo vodstvo nakon prvih 45 minuta Olympiacos je udvostručio u 55. minuti, kada je 21-godišnji kostarikanski reprezentativac Joel Campbell, koji u Olympiacosu igra na posudbi iz londonskog Arsenala, odličnim udarcem lijevom nogom u kut s 25 metara matirao De Geu i postavio konačnih 2-0.

Engleski novinari na kraju utakmice su žestoko kritizirali sastav s Old Trafforda, koji je imao dominaciju u posjedu lopte, ''ali svejedno ništa nije kreirao i bio je potpuno bezidejan i bezopasan''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos je proslavio četvrtu uzastopnu domaću pobjedu protiv engleskih klubova.

https://vine.co/v/MmYbHF2gjY9/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United, kojem je ovo bio prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, također je prvi puta u povijesti pretrpio poraz od grčkog predstavnika. Prije ove utakmice je imao 8 pobjeda i dva remija u ogledima s grčkim klubovima.

Uzvrat na Old Traffordu odigrat će se 19. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Moyes, menadžer Manchester Uniteda, izjavio je da preuzima odgovornost za vrlo lošu predstavu i poraz 2-0 kod Olympiacosa u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

- Ovo je najlošija utakmica koju smo odigrali u Europi ove sezone. Nisamo zaslužili ništa bolje od ovoga što nam se dogodilo u ovoj utakmici. Iznenađen sam, nisam očekivao ovakvu našu predstavu. Preuzimam odgovornost za ovakvu izvedbu. Moramo igrati bolje. Vidim da su igrači pogođeni s ovim porazom – rekao je Moyes, te dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Stigli smo na ovu utakmicu s dobrim načinom razmišljanja, ali to nismo pokazali na terenu. Jednostavno nismo ponudili dovoljno. Jedina dobra vijest u cijeloj priči jest da imamo i uzvratnu utakmicu. Učinit ćemo sve što možemo kako bismo nadoknadili ovaj zaostatak. Old Trafford je vidio dosta naših velikih utakmica, nadam se da će 19. ožujka protiv Olympiacosa vidjeti još jednu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo