Dinamo mora uspjeti: Čekaju nikad veće nagrade!

Bogatija nego ikad nogometna Liga prvaka kreće u svoje novo izdanje. Valuta plaćanja umjesto švicarskog franka postala je euro, a iznosi su ostali isti.

10.8.2012.
15:57
VOYO logo

Procjena je da će Europska nogometna federacija (UEFA) od komercijalnih prava na Ligu prvaka i Europski superkup tijekom predstojeće sezone uprihoditi 1.34 milijarde eura. Dobar dio toga podijelit će klubovima koji igraju u njezinim natjecanjima. Samo za posljednju kvalifikacijsku rundu za natjecanje po skupinama Lige prvaka, u kojoj zagrebački Dinamo igra protiv slovenskog Maribora, UEFA je osigurala 55 milijuna eura. To znači da će svaki od 20 sudionika doigravanja, pa tako i Dinamo, samo za nastup inkasirati 2.1 milijun eura. Nadalje, svaki klub koji izbori ulazak u fazu natjecanja po skupinama, čak i da izgubi svih šest utakmica kao Dinamo prošle sezone, uprihodit će minimalno 8.6 milijuna eura. Na to se dodaju bonusi za pobjedu (milijun eura) i remi (0.5 milijuna eura). Bonusi za uspjeh vrtoglavo rastu napredovanjem prema kraju natjecanja: sudionici osmine finala zarađuju dodatnih 3.5, četvrtfinalisti dodatnih 3.9, polufinalisti dodatnih 4.9, a finalist dodatnih 3.5 milijuna eura. Pobjednik natjecanja samo za pobjedu u finalu zaradit će 10.5 milijuna eura.

Ukupno će pobjednik natjecanja kraj svibnja iduće godine dočekati bogatiji za 37.4 milijuna eura. U budžetu za Ligu prvaka koji je UEFA obznanila u petak je i Superkup. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja, koje se posljednji put igra na stadionu Luisa II u Monte Carlu, zaradit će tri, a poraženi 2.2 milijuna eura. Utakmicu igraju Chelsea kao pobjednik Lige prvaka i madridski Atletico kao pobjednik Europa lige. Nagrade za iduću sezonu isplaćivat će se u eurima. U odnosu na švicarske franke, kojima su se rezultati honorirali dosad, riječ je, zbog tečajne razlike, o povećanju svih nagrada za 20-ak posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo