LETJELI KOMADI OPEKE, KAMENJE, STAKLENE BOCE...: / Policija detaljno opisala što se događalo u Osijeku prije, za vrijeme i nakon utakmice

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno

26.7.2020.
11:40
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lokomotive osvojili su drugo mjesto i tako izborili plasman u kvalifikacije Lige prvaka nakon što su u zadnjem kolu Prve HNL pred praznim tribinama stadiona Gradski vrt pobijedili Osijek sa 2:1.

Image
OSJEČANI SE NAKON UTAKMICE POTUKLI S POLICIJOM: /

Bilo je razbijenih glava, letjele su cigle i prometni znakovi

Image
OSJEČANI SE NAKON UTAKMICE POTUKLI S POLICIJOM: /

Bilo je razbijenih glava, letjele su cigle i prometni znakovi

Završena je tako sezona nadanja u Ligu prvaka za Osječane koji su se jako bunili protiv zabrane ulaska navijačima na stadion. Uoči utakmice Osijeka i Lokomotive navijači Osijeka napravili su pravi show ispred stadiona, nakon susreta neki pripadnici Kohorte potukli su se s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon sukoba, policija je izdala priopćenje povodom toga.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

25.07.2020., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Navijaci Kohorte okupljaju se ispod istocne tribine stadiona. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Neprimjereno skandiranje

“Jučer, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, odigrana je nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek iz Osijeka i Nogometnog kluba Lokomotiva iz Zagreba bez nazočnosti gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometnu utakmicu na video-zidu, ispod istočne tribine stadiona pratilo je oko 2000 gledatelja. Tijekom odigravanja utakmice, u više navrata navijači su neprimjereno skandirali te koristili pirotehnička sredstva. Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je, prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno. Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira prema toj skupini navijača policijski službenici su uporabili sredstva prisile.

Iz navedene skupine jedna osoba je privedena u službene prostorije, uz uporabu sredstva prisile tjelesne snage, te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provodimo daljnje mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja”, priopćeno je iz PU osječko-baranjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo