NAKON ŠOKA U GORICI / Leko pronašao 'krivca' za poraz: 'Teren nije bio u najboljem stanju'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Hajduka je vodio do 87. minute kod Gorice 1-0, no dvoboj je završio pobjedom Velikogoričana 2-1 (0-0).

17.9.2023.
20:15
Zvonimir Barisin/Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Hajduka vodili su do 87. minute kod Gorice 1-0 u susretu osmog kola HNL-a, no dvoboj je završio pobjedom Velikogoričana 2-1 (0-0).

Image
NIJE MU OPROSTIO /

Leko se vratio na klupu Hajduka: Odbio pozdraviti Bela prije početka utakmice

Image
NIJE MU OPROSTIO /

Leko se vratio na klupu Hajduka: Odbio pozdraviti Bela prije početka utakmice

U 62. minuti Zvonimir Šarlija doveo je Splićane u vodstvo i Hajduk je sve do 87. minute imao tri boda u džepu. No, prvo je Gorica izjednačila pogotkom Dine Štigleca, dok se potpuni preokret dogodio u 92. minuti kada je Ante Matej Jurić pogodio za 2-1 domaćeg sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odrađene kazne na klupu Hajduka se vratio prvi trener Ivan Leko, no njegova je momčad nakon pet prvenstvenih pobjeda u nizu upisala drugi poraz zaredom. Hajduk je i dalje prvi, ali se njegova prednost pred pratnjom topi. Gorica je upisala treću pobjedu te se popela na četvrto mjesto ljestvice.

'Ne možemo se mi oslanjati na to da će Marko zabiti 60 golova'

"Bilo je poraza i težih i bolnijih, ali ovo je jedan od bolnijih. Dolazimo iz poraza doma, imali smo teška dva tjedna i htjeli smo danas napraviti dobru reakciju. Došli smo na teren koji nije bio u najboljem stanju i vidiš od početka da će biti teška, krvava utakmica na rezultat, i da ćeš morati imati malo sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu smo imali dobre šanse i u poluvremenu smo komunicirali da igramo pametno na prekide i da čekamo šansu. Zabili smo gol i onda je Gorica izjednačila, krenuli smo po drugi gol i onda se dogodilo što se dogodilo. Nije to bio pravi Hajduk, nije to samo stvar rezultata", započeo je Leko. 

"Nije da nismo htjeli, ali da bi ganjao, moraš imati dobar visoki presing, koji je morao biti bolji. Nije Gorica nama puno prijetila, očekivali smo da ćemo biti stabilni u tim nabacivanjima. Upozoravali smo na te faulove sa strane. Nije nam ideja bila braniti 0:1", otkrio je Leko i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko god je bilo lijepo kad smo dobili pet zaredom, tako je sad teško. Najlakše je kukati i predati se, ali na muci se poznaju junaci. Veliki igrači su tu kad je najteže i moramo naći način kako da se dignemo iz ovoga".

Osvrnuo se i na Livaju: "Marko je naš bitan igrač, svaka ekipa ih ima, da li je jedan, dva ili tri. Ne možemo se mi oslanjati na to da će Marko zabiti 60 golova. Nogomet je kolektivna igra, bitna je individualna kvaliteta, ali bitno je da si čvrst, stabilan. Na nama je da nađemo formulu kako da dobijemo utakmice kolektivno, a ne samo na račun Marka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo