LEGENDA STRAHUJE ZA VATRENE: / 'Situacija nije jednostavna i ovo stresno stanje moglo se izbjeći'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ključni su susreti za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

2.10.2017.
10:33
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Vatrene u petak čeka ogled s Finskom na Rujevici, a tri dana kasnije u Kijevu im je domaćin Ukrajina.

"Situacija u koju smo se doveli nije nimalo jednostavna, ovo je jedno stresno stanje koje se moglo izbjeći. Kraj kvalifikacija dočekujemo pod velikim psihološkim i mentalnim opterećenjem. Igrači će morati biti jako koncentrirani i fokusirani na cilj odlaska na Svjetsko prvenstvo", rekao je za HRT bivši bivši vratar reprezentacije Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ante Čačić za susret ne može računati na nekoliko igrača poput Matea Kovačića, Vedrana Ćorlule, Marka Pjace, Tina Jedvaja, a upitan je i nastup Dejana Lovrena.

"Velika snage naše generacije je ogroman potencijal i širina sastava, izbornik ima niz kvalitetnih igrača i u svakoj situaciji može pronaći najbolje rješenje, pa tako i u obrambenom redu. Tko god zamijeni ovaj standardan dvojac, da će uz Vidu napraviti pravi posao", smatra Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, BULENT KILIC
Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Milan Badelj će susret propustiti zbog žutih kartona.

"Sigurno da će nam njegova kvaliteta nedostajati, ključan je u fazi odlaska iz obrane u napad. Ali stižu sjajne vijesti iz Italije, Marcelo Brozović je pronašao pravu formu i nameće se kao jedno logično rješenje kao zamjena", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel Subašić pauzirao je neko vrijeme zbog ozljede, a vratio se ovog vikenda.

"Pošto se tiče njega to su izvrsne vijesti. S Turskom mu se dogodila dekoncentracija koja ga neće poremetiti i sigurno će obaviti svoj posao na najbolji mogući način", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo