INTER NA HRVATSKI POGON / Opjevali nezaustavljive Vatrene: 'Brozović opet zabija. Ivan nije trebao igrati jer je došao iz rodilišta. 'Oni su dva najjača Inzaghijeva oružja'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

La Gazzeta dello Sport opjevala igru Marcela Brozovića i Ivana Perišić: 'Ako je netko sumnjao, razuvjerila je sve jučerašnja utakmica u Speziji, koja je pokazala da su Perišić i Brozović dva najjača Inzaghijeva oružja'

16.4.2022.
10:31
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Ugledna talijanska La Gazzeta dello Sport nakon briljantne jučerašnje partije Marcela Brozovića, strijelca, te asistenta Ivana Perišić kasnije kod novog gola, opjevala je naše Vatrene. Brozović je tako postao 17. strijelac Intera u ovoj sezoni. Zabio je u 33. kolu Serie A kod Spezije za slavlje 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brozo sad također zabija, Perišić uvijek jako napada. Ovo je Inter na hrvatski pogon" naslov je komentara Gazzette dello Sport o utakmici u kojem piše:

Image
LUDNICA U SERIE A /

Milan na San Siru pobijedio Genovu i vratio se na vrh Serie A. Grad je na nogama, rivali vode veliku bitku

Image
LUDNICA U SERIE A /

Milan na San Siru pobijedio Genovu i vratio se na vrh Serie A. Grad je na nogama, rivali vode veliku bitku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Epic Brozo bio je kao i uvijek igrač odluke. Ivan nije trebao igrati, ali se ipak pojavio na terenu i tamo bio impresivan. Ovo je doista Inter na neki novi, hrvatski pogon", stoji u tekstu u kojem se ističe i sljedeće:

Image
Foto: Profimedia

"Epic, kao i obično, odlučan pronalazi prvog centra lige: 'Loše je bilo samo na početku, sad ih dobivamo sve'. Ivan nije trebao igrati, ali on je asistirao i vukao momčad. Ako je netko, razuvjerila ga je utakmica u Speziji koja je pokazala da su Perišić i Brozović dva najjača Inzaghijeva oružja. Donijeli su Interu treću uzastopnu pobjedu nakon crne rupe u koju je momčad upala tijekom veljače i ožujka. Posebno je impresivno ono što je napravio Ivan Nezaustavljivi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji slikovito opisuje igru atomskog Brozovića

"Brozović brani, postavlja, svima ide u pomoć, igra najšugavije lopte, diktira vremena. Uspio je spašavati i zabiti. Taj gol koji mu je u ligi nedostajao od 12. svibnja 2021., uz 26 šuteva bez sreće od tada, bio je fantastičan. Odlučio je zabiti u La Spezii, sjajnim udarcem lijevom nogom kako bi zatvorio beskrajni trokut s D'Ambrosiom: bacio za svog partnera i sprintao kako bi primio bankinu. Lijep i težak pogodak, jer Inter nije krenuo najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Danas je bilo važno pobijediti, svi smo sretni' - objasnio je Hrvat na kraju utakmice -. 'Ne može se dogoditi da primamo ovakve golove. Nismo igrali dobro na početku dva poluvremena i pretrpjeli smo malo, ali inače smo igrali. Jaki smo, moramo ih sve pobijediti."

Trener Intera Simeone Inzaghi sinoć je izjavio pred talijanskim novinarima kako je Brozoviću na treningu dan prije utakmice, kad je razgovarao s njim, mu rekao kako mora šutirati više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Praktički kao na terenu, gdje je njegov izostanak protiv Sassuola, Torina i Fiorentine bio važan kao kamena gromada. Onda se vratio i došle su pobjede nad Juveom, Veronom i Spezijom. Drugi gol sezone (zabio je u Šerifu u Ligi prvaka) savršen je za proslavu nedavne obnove do 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić je, s druge strane, zaigrao bio bez treninga zato što je bio u bolnici, gdje mu je supruga Josipa rađala njihovo treće dijete. Svi su zato očekivali da na lijevom boku zaigra Gosens, ali Inzaghi se nikada ne odriče svojih Hrvata. Perišić mu se odužio sjajnom asistencijom.

Za spomenuti kako je Gazzetta Perišića proglasila igračem utakmice i dala mu ocjenu 7.5, što je iznimna ocjena u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo