KREĆE VELIKI PROJEKT: / Samo će Camp Nou biti ispred Old Trafforda?

Image
Foto: AFP

Engleski nogometni div Manchester United planira proširenje kapaciteta svoga kultnog Old Trafforda koji bi u konačnici mogao postati drugi klupski stadion po veličini u Europi.

29.3.2016.
15:09
AFP
VOYO logo

Posljednjim proširenjem, koje se dogodilo prije deset godina, kapacitet Old Trafford je povećan sa 68.000 na 76.000 sjedećih mjesta, a radovi su koštali oko 53 milijuna eura. Prema izvještaju ESPN-a, novim bi proširenjem slavni stadion trebao narasti na 80.000 mjesta, uz opciju za dodatno povećanje kapaciteta na 88.000.

Novi pravilnik

Razlog za proširenje leži u novom pravilniku koji će stupiti na snagu u kolovozu 2017. i koji zahtijeva povećanje broja mjesta za invalide. Ti će radovi smanjiti sadašnji kapacitet Old Trafforda za oko 3000 mjesta, a kako je Teatar snova uvijek rasprodan, Manchester United si ne može dopustiti manji stadion. Ući će stoga u veći projekt, a ukoliko u konačnici broj sjedećih mjesta doista naraste na 88.000, Old Trafford će postati drugi klupski stadion po veličini u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred će ostati samo Barcelonin Camp Nou s 99.000 sjedalica, a Manchesterov stadion će prestići Santiago Bernabeu (Real Madrid), San Siro (Inter i Milan) i Westfalen (Borussia Dortmund).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo